Bursa’da yanan bu evler ne olacak?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Orhaneli’nin Kabaklar Mahallesi’nde yanan evleri köşesine taşıdı…

Bursa’da yanan bu evler ne olacak?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz hafta Orhaneli ilçemizin Kabaklar Mahallesi‘nde akşam vakti çıkan yangında üç ev tamamen tahrip olmuştu. Kışın başladığı bugünlerde evlerini kaybeden üç aile şimdi destek bekliyor .

Elbette devlet, kaymakamlık, belediye harekete geçmiştir. Geçici olarak ailelere bir yer bulunmuştur. Fakat, hemen her afette vatandaşına müşfik elini uzatan devletimiz Kabaklar Mahallesi‘ndeki hemşerilerimizi de mağdur etmeden evlerini kısa sürede yapıp, teslim etmeli.

Orhaneli ilçemizin en yoksul mahallelerinden biri olan Kabaklar‘daki yurttaşlarımızı devlet yalnız bırakmamalı.

Kabaklar Mahallesi aynı zamanda topoğrafik olarak da ulaşımı en güç ve yerleşimi sarp ve tehlikeli bir bölge üzerinde konuşlu. Belki bu yanan üç ev vesilesi ile devlet orayı daha düz bir bölgeye taşıyabilir.

Çünkü; mahallenin kurulu olduğu bölgenin sarp olması nedeniyle devlet ve belediye hizmetlerinin götürülmesi de sıkıntılı.

Bölgeden elektronik postamıza gelen mesajda, hava koşullarının kötüleşmesi nedeniyle evlerin hızla yapılması isteniyor.

Ayrıca evleriyle birlikte tüm eşyalarını kaybeden aileye yaşam malzemesi de isteniyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi‘nden de beklentileri var.

Bölge STK‘larının, DAĞDER‘in de harekete geçmesinde yarar olduğunu düşünüyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X