Bursa’da uzmanlar uyardı; ‘500’ün üzerinde aktif fay…’

Olay gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da düzenlenen deprem zirvesinde ortaya çıkan gerçekleri köşesine taşıdı…

Bursa’da uzmanlar uyardı; ‘500’ün üzerinde aktif fay…’

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’daki zirvenin önemli konu başlığı afetlere hazırlık idi.

Bozbey buna ilişkin konuşurken de, Kentlerimizi sadece bugünkü ihtiyaçlar doğrultusunda değil, yarının muhtemel risklerine karşı da hazırlıklı olacak şekilde planlamalıyız. Afet yönetimi, kriz anında uygulanacak sürecin çok ötesinde, uzun soluklu ve kapsamlı bir stratejik konu olarak ele alınmalıdır” dedi.

Marmara’da meydana gelebilecek bir depreme karsı afet riski azaltmaya dönük çalışmaları da anlatan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar da, yapılacak çok şey olduğunu ve birlik içinde hareket etmek gerektiğine değindi.

Marmara civarında 485 tanımlanmış aktif fay olduğunu belirten Tatar, 2025 sonunda bitecek projeyle bu sayının 500’ü geçeceğini açıkladı. Tatar, bunların 5 ve üzeri deprem üretme potansiyeli olduğunu da kaydetti. Bursa’nın da riskli illerden olduğunun altını çizdi.

Deprem sonrası değil öncesi risk azaltma çalışmalarının önemine dikkat çeken Marmara Afet Risklerini Azaltma Dairesi Başkanı Gökhan Yılmaz ise, kısa adı İRAP olan İl Risk Azaltma Projelerinde belediyelere önemli sorumluluklar düştüğüne değindi. Yılmaz, Afet olmadan önce yapmamız gerekenlere odaklanmalıyız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X