Bursa’da ulaşım zammının sebebi!..

Bursa’da ulaşım zammının sebebi açıklandı. Açıklama Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy’dan geldi.

Bursa’da ulaşım zammının sebebi!..

Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy  zam kararının Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla alındığını belirterek, “Fiyat artışı ulaşım maliyetleri dikkate alınarak hesaplanıyor. Akaryakıt, yedek parça ve işçilik maliyetleri zamları etkiledi. Akaryakıt ve yedek parça maliyetleri döviz bazlı olduğu için, işçilik maliyetlerine de yüzde 12 artış geldiği için böyle bir zam kaçınılmaz oldu. Yapılan zam toplam girdi maliyetleri artışının altında oldu. Bizim yaptığımız zam yüzde 8,2’ye tekabül ediyor. ‘dedi.

 

‘YERLİ VAGON FİYATLARA OLUMLU YANSAYACAK’

 

Fidansoy şöyle devam etti:

 

Yaz döneminde yolcu trafiği yüzde 30 düşüyor. Toplu taşıma araçlarında günde 750 bin kişi taşınıyor. Zamları bugün itibariyle geri almamız mümkün değil. Enflasyon oranında yaşanabilecek düşüşe göre indirim yapılabilir. Özellikle metroda yerli üretim vagonların kullanılmasıyla maliyetlerin düşmesini ve fiyatlara olumlu yansımasını bekliyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X