Bursa’da Türkiye’nin en büyük ödülüne aday tarihi proje

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Osmangazi Belediyesi’nin başlattığı tarihi projenin ayrıntılarını köşesine taşıdı…

Bursa’da Türkiye’nin en büyük ödülüne aday tarihi proje

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Önceki gün, Bursa’nın gelecekte en çok ziyaret edilecek mekânlarından biri olması beklenen Muradiye’deki Kolsuz Faik Fabrikası’nın yeniden ayağa kaldırılması için önemli bir çalıştay gerekleştirildi.

Yoğunluğumuz nedeniyle Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenen çalıştayı izleyemedik ama yansımalarına baktığımızda, hepimiz yakın gelecekte Bursa’da büyük bir tarihi projenin yeniden doğuşuna şahitlik edeceğiz.

Önceki dönem yönetiminin kavramsal çalışmalarını başlattığı projenin en önemli adımını 31 Mart sonrası koltuğa oturan CHP’li Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın attı.

Yılmazipek Ailesi ile anlaşıp, dev tarihi mülkü belediye mülkiyetine geçiren Başkan Aydın, burayı Bursa’nın gözde projelerinden biri olmaya aday biçimde tekrar ayağa kaldırmayı hedefliyor.

Üstelik, Başkan Aydın bunu yaparken, kentimizin akademik odalarının ve ülkemizin bu alanda öne çıkan ÇEKÜL gibi STK’larıyla işbirliğine de girmiş durumda.

Kentin merkezinde 10 dönümün üstündeki bir değerli tarihi mülkü tüm müştemilatıyla birlikte Osmangazi Belediyesi envanterine geçiren Aydın, burayı Bomonti gibi yerli yabancı turistlerin uğrak yeri yapmak için ekibiyle birlikte kolları sıvamış durumda.

Bir dönem Fransız Konsolosluğu’na da ev sahipliği yapan eski ipek fabrikası ve eklentilerine, turizme ve kültüre dönük yeni fonksiyonlar yüklenilmesi hedefleniyor.

Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerinden sonra çok konuşulacak yatırımlarından bir olmaya aday gördüğümüz proje, Hisar’daki arkeoparkla bütünleştiğinde ilçeye bambaşka bir hava katacak.

Buna Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki ayağa kaldırılacak Bey Sarayı gibi tarihi mekânlar da eklendiğinde, Tophane’den itibaren Suriçi ve dışındaki tarihi yapılarla birlikte bölge turizm açısından farklı bir kimlik kazanmış olacak.

Kentimize gelen misafirlerin konaklayabileceği butik otellerin yanısıra, Bursa’nın gezek, danışık vb. gibi geleneksel kültürülerinin de yaşatılacağı mekânların çok rağbet göreceğini düşünüyoruz.

Proje bitirildiğinde ve kullanıma sunulduğunda, Osmangazi Belediyesi ÇEKÜL’ün bu alandaki ödüllerinin de en sağlam adaylarından biri olabilir. Hatta, Türkiye Tarihi Kentler Birliği’nin de en büyük ödülünü kazanmayı garantiler.

Yılmazipek Fabrikası’nı, Başkan Aydın’ın görev döneminde açmayı hedeflediği önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz. Bu açıdan kendi görev süresi içinde bitirip hizmete açmak için ekibiyle birlikte yoğun çaba gösterecektir.

Projenin hayata geçmesinde, YİKOB’un tarihi mekânların onarımı için kullandırdığı hibesinden de yararlanılmalı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X