Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Küçük bir dokunuş, bazen bakış açısı, yönetimsel vizyon farkı bir beldenin kaderini değiştirebilir.
Bursa’nın güneyindeki Orhaneli, Dağ bölgesinin en büyük ilçesi. Bir zamanlar 30 bini aşan nüfusa sahipken şimdilerde göçle bu rakam 19 binlere kadar geriledi. Üstelik bağrından üç de yeni ilçe çıktı.
Orhaneli bugün yeni bir turizm merkezi haline geldi. Kırsal turizmle gelişmeyi, büyümeyi hedefleyen ilçede Marmara bölgesinin en büyük rafting parkuru açıldı.
O parkuru açıldığı andan itibaren 15 bin turist kullandı. Bu aynı zamanda 15 bin kişinin ilçeyi ziyaret etmesi anlamına da geliyor.
Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt önceki gün TRT’ye röportaj verirken, ilçe nüfusuna yakın bir turisti rafting sayesinde konuk ettiklerini söylüyordu.
Bu müthiş bir rakam. Belki de bir kaç yıl içinde sadece rafting ve kırsal turizmle ilçe nüfusnu aşan bir turist ağırlayacaklar.
Büyük değişimin raftingle geldiği anlaşılıyor.
Şimdi, ilçenin Karagöz Şenlik Alanı’nda yapımı tamamlanan bungalov evler de buna eklendi. Yakın gelecekte artık Orhaneli kırsal turizmle tanınan, bilinen bir ilçeye dönüşecek.
Marmara bölgesinin en büyük ve ilk rafting parkuruna sahip olan ilçenin bu manada istihdama da büyük katkısı var.
Başkan Aykurt ile konuşurken rafting sahasında çalışan personelin kendi maaşı kadar ek gelir elde ettiklerini söylüyor. Gençlerinin çalıştığı rafting projesi aynı zamanda ilçenin ekonomisine de katkı yapıyor. Burada görev alan gençler evlerine de ekmek götürüyor.
Rafting ile adını Türkiye’ye duyurmakla kalmayan Orhaneli’nin asıl hedefi ise Dünya Rafting Şampiyonası’nı ilçede gerçekleştirebilmek. Bu amaçla daha evvel planlanan şampiyona iptal edilmişti.
Umarız, yakın gelecekte o hedefe de ulaşılır.
Özellikle Arap turistlerin yakın ilgi gösterdiği rafting projesi Orhaneli’yi Ortadoğu’ya da açmış oldu.
Başkan Aykurt ilçeye kazandırılan projeye yerli turistlerin ilgisinden de son derece memnun. Daha geçtiğimiz günlerde ailecek Yargıtay’dan gelen dostlarını rafting parkurun da ağırladılar.
Bir ara Orhaneli’de Maden OSB çok konuşuluyordu. İlçenin gelişim ve kalkınmasına etkisi dillendiriliyordu fakat, o projede şimdilik ilerleme yok. Rafting ise onun yerini çoktan almış ve geçmiş durumda.
Bacasız sanayi olarak bilinen turizmle ilçenin gelişimi ve tanıtılması öne çıkmış durumda.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…
Orhaneli şükriye mahallesinde 20 dönüm lavanta bahçesi ve cenneti andıran manzarası kırsal turizmde çok önemlidir. Sayın başkana duyurulur.
Orhanelide Mehmet Emin Suuçak beyin 20 dönüm arazisine yaptığımız lavanta bahçeleri kırsal turizm için ilçeye ayrı bir katkıdır. Görülmesi tavsiye edilir özellikle sayın başkana.
parkurda mevcut olan ağaçlar tehlıke arz edıyor.2hafta önce agaca çarpan ekıp ölum ile karşı karşıya geldı.parkura ait yönlendirme,bilgilendirme yapılmamış.