Bursa’da suya gizli zam mı geliyor?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne yakın kaynaklara dayandırdığı iddiayı köşesine taşıdı…

Bursa’da suya gizli zam mı geliyor?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

31 Mart yerel seçimlerinde iş başına gelen CHP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, vaat ettiği ve seçim sonrası gerçekleştirdiği yüzde 25’lik indirimin ardından şimdi de tekrar zam yapmaya hazırlandığı konuşuluyor.

BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne yakın kaynaklar, su tarifesinde yeni bir değişikliğe daha hazırlandığını söylüyorlar.

Buna göre;

BUSKİ’nin daha evvel 1. kademe deki su tonajı 18 tondan tekrar 12 tona indirilecek. Atık su ücretlerine de zam yapılacak.

Daha evvel abonelerden temiz su bedelinin yüzde 25’i oranında tahsil edilen atık su bedeli, planlanan yüzde yüzlük artışla, yüzde 50 oranında hesaplanacak. Bunun da su faturalarına ağır bir yansıması olacağından bahsediliyor. Abonelere 1. kademeden düşük fiyatla satılan su tonajı da azaltılmış olacak.

Seçim sonrası yapılan indirimin, BUSKİ bütçesini ve yatırımlarını altüst etttiği bir gerçek. Şimdi yeni yönetim kadrosu planladıkları zamla yıl sonuna kadar oluşacak açığı kısmen kapatmayı öngörüyor.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X