Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Kalkınamamış ilçelere kimi kamu tesisleri kurularak, buraların canlı tutulması bir devlet politikasıdır.
Bugün bir askeri birlikle, cezaeviyle ayakta duran çok sayıda küçük ilçelerimiz vardır.
Tabur, hastane, meslek yüksekokulu, yatılı bölge okulu, hapishane, çağrı merkezi vb. gibi kurumlarla az nüfuslu gelişmemiş yerleşimlerin ekonomisi canlandırılır.
Bursa’nın güneyindeki ilçelerden Harmancık’ta hayata geçirilen küçük bir üretim tesisi bugün ülkenin dört bir yanına kent mobilyaları gönderir hale geldi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURKENT’in Harmancık Belediyesi ile birlikte kurduğu Kent Mobilyaları Üretim Tesisi siparişe yetişemiyor.
Tesiste imal edilen kent mobilyaları çok beğenilir ve aranır hale gelmiş.
Hem ilçenin istihdamına hem ekonomisine katkı yapan fabrika, gelişememiş illerimize de modern şehir mobilyaları göndererek, oraların şehirleşmesine de destek oluyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURKENT için küçük gibi bir yatırım gözükse de tesisin ilçe ekonomisine yaptığı katkıyı küçümsememek gerekir.
Dış piyasaya, özel sektöre de kent mobilyaları üretimi yapan tesisin belediyelerin taleplerini de karşıladığını biliyoruz.
Sayıları her geçen gün artan millet bahçelerinin donanımı için arayıp da bulamadığı bir tesisi Harmancık’a kazandıran Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar faydalı bir yatırım yaptığı görülüyor.
Bu nedenle Harmancıklıların, ilçeye kazandırdığı fabrika için Başkan Alinur Aktaş’a şükran borçlu olduklarını düşünüyoruz. Fabrikada üretilen son kent mobilyalarının Hakkâri’ye sevk edildiğini görmek de sevindirici.
Yüzlerce kilometre uzakta, sınırın dibindeki Hakkâri’deki park ve bahçelerin mobilyaları Bursa’nın güneyindeki bu küçük ilçede imal ediliyor.
Kendi ihtiyaçlarını da iştirakinin Harmancık’taki üretim tesisinden karşılayan Büyükşehir Belediyesi’nin böylece kent mobilyaları temininde de avantaj sağladığını söyleyebiliriz.
Harmancık Belediyesi’nin katlı pazaryeri olarak planladığı bina seçim sonrası yönetim değişikliğiyle birlikte kent mobilyaları üretim merkezine dönüştürülmüştü.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…