Bursa’da sayısı giderek artacak! Bu ilçelerde başladı…

Altınceylan’da 62. Uluslararası Bursa Festivali ve 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın tanıtımı toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hedefinin festivallerin Bursa’nın 17 ilçesine birden götürmek olduğunu ifade etti. Başkan Bozbey, Bu yıl 6 ilçede tıpkı Kültürpark Açık Hava’da olduğu gibi konserler gerçekleşeceğini belirterek Gelecek yıl bu ilçelerin sayısı daha da artırılacak” dedi. Detayları Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Bursa’da sayısı giderek artacak! Bu ilçelerde başladı…

Dün sabah Altınceylan’da 62. Uluslararası Bursa Festivali ve 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın tanıtımı toplantısını izledik.

Detayına çok girmeyeceğiz. Haber sayfalarımızda festivalin ve halk dansları yarışmasının içeriği mevcut.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Metin Atış, Kültür Daire Başkanı Şafak Baba Pala ve BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik  habercilerin karşısına geçtiler. Program ve içeriği Başkan Bozbey ile BKSTV Başkanı Atış açıkladılar.

Bozbey’in bize göre kendisiyle yaşıt olduğunu belirttiği festival için iki vaadi önemliydi.

Biri, festivali Bursa’nın 17 ilçesine birden götürmek. Bu yıl ilk adım atılmış. 6 ilçede tıpkı Kültürpark Açık Hava’da olduğu gibi konserler gerçekleşecek. Yıldırım, Osmangazi, Kestel, Nilüfer, Mustafakemalpaşa ve İznik’te sanatçılar halkın ayağına gidecek. Gelecek yıl bu ilçelerin sayısı daha da artırılacak.

Halk Dansları Yarışması için Bursa’ya gelen yabancı ekipler zaten uzunca süredir ilçeler de gösteri yapıyor.

Diğeri, her kesime hitap edecek bir program hazırlamak. Yani, festivalde herkes kendinden bir şeyler bulacak. Bundan, festival programlarının salt bir ideolojik yaklaşımla yapılmayacağını anlıyoruz.

Böyle olur mu?

Zaman gösterecek.

Başkan Bozbey, Bursalı sanatçıları öne çıkaracak ve onların Bursalılar tarafından bilinip, tanıtılması için çalışma yapacaklarını da duyurdu.

Vefa da önemli.

Bozbey, festivalin bugünlere ulaşmasını sağlayan tüm belediye başkanlarımıza ve Bursa Devlet Bölge Senfoni Orkestrası’nı kuran eski başkan Erdem Saker ile Uludağ Üniversitesi rektörlerinden Prof. Dr. Ayhan Kızıl’ı da unutmadı. Hem onlara hem de festivale destek veren sponsorlara şükranlarını sundu.

BKSTV Başkanı Atış’ın verdiği bilgiye göre de;

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısının tamamı için tıklayın

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X