Bursa’da okul müdürü açığa alındı

Bursa’da kadın müdür yardımcısının odasının kapısını kıran okul müdürü açığa alındı…

Bursa’da okul müdürü açığa alındı

Bursa’da kadın müdür yardımcısının odasının kapısını tekmeleyen, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nun müdürü açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından olaya ilişkin inceleme soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre, yaklaşık bir yıldır sorun yaşadığı okul müdürü, kadın müdür yardımcısını penceresi olmayan, revir olarak kullanılan bir odaya geçirmek istedi.

Müdür yardımcısı bulunduğu odayı boşaltmak istemeyince, okul müdürü önce anahtar, pense gibi araçlarla kapıyı açmaya çalıştı.

ÇEKİÇ VE TEKMELERLE KAPI KIRDI

Açamayınca da çekiç ve tekme atarak kapıyı kırdı. Kadın müdür yardımcısı o anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi. Görüntülerin basına yansımasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı müdürü açığa aldı.

Olaya ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldı. Söz konusu okul yöneticisi daha önce de “Şort giyen öğrenciye de karışırız, başını örtmeyen öğrenciye de karışırız.” sözleriyle tepki toplamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Yaptığım küçük çaplı bir araştırmada okul idaresinden şöyle bir açıklama geldi;

    “Yıldırım Mahmut Celalettin Ökten İHO’da yaşanan kapı olayıyla ilgili açıklama:
    1- Oda müdür yardımcısı odası değildir.
    2- Odanın kapısının tek anahtarı bir müdür yardımcısı tarafından gasp edilmiş ve anahtar ilgili kişiden hem sözlü hem de yazılı olarak istenmesine rağmen müdür yardımcısı tarafından görevlilere teslim edilmemiştir.
    3- Odanın içindeki tuvalet okul öncesi öğretmenleri tarafından kullanıldığından ve anahtar teslim alınamadığından kapı görevliler tarafından zorla açılmış ve iç bölümdeki tuvalet öğretmenlerin kullanımına tekrar sunulmuştur.

    Fakat olay, müdür yardımcısı odasına zorla girilmesi olarak lanse edilmiş ve yanlış bir algı oluşturulmuştur. Halbuki ilgili birimlere başvurularak konuyla ilgili resmi yazı ve tutanaklara ulaşılabilir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X