Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nden 85 milyon liralık kesinti!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in dikkat çeken sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nden 85 milyon liralık kesinti!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Nilüfer, Bursa’nın en fazla borcu olan belediyelerinden biri. Maliye şimdiye kadar 85 milyon liralık bir kesinti yapmış. Dolayısıyla, zaten yüzde 85’i personel harcamalarına giden bir bütçe ile var olan borcu kapatmak ve rutin hizmetleri yürütmek büyük bir cambazlık gerektiriyor. Çünkü; Nilüfer’de 2 bin 870 personel var. Giderayak personel maaşlarına toplamda yüzde 80’leri bulan sözleşme harici zamlar yapılmış.

“Biz kamuya olan borcumuzu öderiz ama kesintilerle büyük bir haksızlık da yapılıyor. Örneğin biz Milli Eğitim’e okul yerleri veriyoruz. Bunlar mahsuplaşılabilir. Bakanlıkta 172 milyon liralık bir mahsuplaşma dosyamız var, bize bir türlü sıra gelmiyor” dedi.

Borcun ve kesintilerin arkasına da sığınmıyor Özdemir.

Yeni yeni kaynak arayışlarının olduğundan bahsetti. Elektrik, internet vb. gibi hizmetlerle kamu alanlarından hat geçiren, sokaklara direk diken ve ticaret yapan firmalara önümüzdeki günlerde ecrimisil faturaları çıkarsa şaşırmamalılar. Başkan Özdemir bu konuda çalışma yaptıklarından bahsetti.

Göreve büyük bir borçla başlayan Özdemir, işe Balat’ta kanser hastalarına dönük STK’larla iş birliğine giderek Moral Evi kazandırmış. Ardından, 2 kreşin yapım protokolünü imzalamış. Görükle’de 4 kap yemeğin 70 liraya verildiği Kent Lokantası açmış. Ayrıca, Nilbel Kafe ile gençleri de unutmamış. Lokantada öğrenciler için askıda yemek uygulamasına da geçilecek.

Nilüfer’de 300 aileye 2 öğün sıcak yemeğin her gün evlerine bırakıldığını da öğrendik. Bunun da kimseye duyurulmadan yapıldığını anlattı. Yine, Uludağ Üniversitesi Kampüsü KYK yurtları önünde de her sabah öğrencilere sıcak çorba ikramında bulunduklarını aktardı.

Başkan’ın 450 öğrencilik bir yeni kız yurdu projesi de var. Onu da İstanbul’dan hayırsever bir arkadaşının üstlendiğini açıkladı. Bir de Beşevler’deki 78 kişi kapasiteli kız yurtlarının bulunduğunu da aktardı.

Başkan, Nilüfer’e 5 yılda 25 kreş kazandıracaklarından da bahsetti. Bunu, kadınların özgürlüğü ve çalışma hayatı ile çocukların eğitimi için önemsediklerinin altını çizdi. Nilüfer Belediye Başkanı Özdemir ayrıca, 24 saat açık olan bir kütüphane ve etüt merkezi projelerinin de bulunduğunu dile getirdi.

Orhaneli kavşağındaki işhanı formatındaki eski belediye binasının ‘işlevsel’ olmadığını, yüklenicinin binayı kendilerine süresi dolmadan 9 yıl önce devrettiğini, burayı farklı amaçlarla kullanacaklarını söyledi.

Başkan Özdemir ayrıca, FSM üstündeki atıl duran ve dayanıksız durumdaki kültür sanat merkezini de Büyükşehir Belediyesi’nin kültür merkezi yapmak için istediğini, kendilerinin o bu projeyi Barış Mahallesi’ndeki alanda inşa etmelerini talep ettiklerini hatırlattı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X