Bursa’da Mestanlılar Derneği’nin Başkanı Efe güven tazeledi

Bursa’nın etkili yöre derneklerinden Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin olağanüstü kongresi gerçekleştirildi, mevcut başkan Mestaniye Efe yeniden göreve seçildi.

Bursa’da Mestanlılar Derneği’nin Başkanı Efe güven tazeledi

Ördekli Kültür Merkezi’ndeki genel kuruluna üyeler yoğun ilgi gösterdi. Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım, Meclis Başkanı Ersin Yumer’in de Bulgaristan’dan gelip Bursadaki Mestanlıların heyecanına ortak olduğu genel kurula siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra BAL-GÖÇ Başkanı Emin Balkan ile yöre derneklerinin başkanları da katıldı.

HEDEF SPOR KULÜBÜ

Üyelere kongreye katılımları için teşekkür eden Başkan Mestaniye Efe, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi, yeni dönemdeki en önemli hedeflerinin de spor kulübü kurmak olduğu söyledi.

Bursa’da, Mestanlı Derneği’nin hep yeniliklerin öncüsü olduğunu hatırlatan Başkan Efe, “Bilindiği üzere Mestanlı bir spor kenti olup bir çok sporcu yetiştirmiş Naim Süleymanoğlu gibi Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu çıkarmıştır. O nedenle sporda da ilk adımı biz atmak istedik. Dolayısıyla Bursa’da Mestanlı Spor Kulübü’nü kısa bir süre içinde kurup yeni bir kulvarda da Mestanlılar’ın farklılığını yine göstereceğiz” dedi.

Başkan Mestaniye Efe, dernek yönetimi olarak sosyal ve kültürel etkinlikleri daha da güçlendirmek için yeni projelere, üyelerden gelecek önerilere de açık olduklarını belirtti.

BULGARİSTAN SEÇİMLERİ

27 Ekim’de Bulgaristan’da parlamento seçimleri olacağını hatırlatan BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk kimliğine sahip çıkan partiye destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Balkan, bu anlamda da Bursa”daki çifte vatandaşların oy kullanmasının önemini vurguladı.

“89’A DÖNÜLDÜ”

Bulgaristan”da zorlu bir süreçten geçtiklerini adeta 1989’a geri döndüklerini ifade eden Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım, “Türk oldukları için öğretmenlerimiz, işten çıkarılıyor, komşu belediyelerde çalışanlar Türk diye işlerinden oluyor. Adete 1989 dönemini yaşıyoruz. Bu nedenle 27 Ekim’deki seçimler bizim için çok önemli. Biz etle- tırnak gibiyiz, her zamandan daha fazla sizlerin desteğinize ihtiyacımız var” dedi.

CHP Bursa Milletvekili ve eski dönem dernek Başkanı Hasan Öztürk’ün mesajının da okunduğu kongrede Mestaniye Efe ve yeni yönetim, üyelerin oy birliğiyle göreve seçildi. 6 kadın üyenin yönetime katılığı kongrede eski yönetim kurulu üyelerine de teşekkür plaketi takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X