Bursa’da krize neden olan OSB projesine bir itiraz daha

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker’in, Kestel İleri Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi projesiyle ilgili uyarısını köşesine taşıdı…

Bursa’da krize neden olan OSB projesine bir itiraz daha

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın Büyükşehir eski belediye başkanlarından Erdem Saker’den Kestel’e yeni bir sanayi depolama alanı kurmak isteyen girişimcilere açık uyarı geldi.

Eko Haber gazetesinde kaleme aldığı makalede eski Başkan Saker, “Kestel’de OSB kurma hayalinizi kafanızdan silin” başlığını kullandı.

Kestel İleri Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin 5 bin 100 hektar alana kurulmasının planlandığını hatırlatan Saker, bunun 42 bin 300 hektarlık büyüklüğe sahip Kestel ilçe topraklarının önemli bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çekti.

Saker, “Bu OSB oluşumunun pompalayacağı göç hareketinin düzensiz yerleşimlerle yok edeceği değerli tarım topraklarını da düşündüğümüzde, tarımsal değeri yüksek Kestelimize vereceği zarar çok daha büyük olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu konuda daha evvel de sanayicilere Kestel’e sahip çıkmaları çağrısında bulunduğunu hatırlatan Saker, bunun yerine köy bazlı tarım kooperatifleri kurulmasını önerdi.

Saker, daha evvel bu konuyu BUSİAD toplantısında da gündeme getirdiğine değindi.

Saker makalesinde, Kestel’de bir tarım kuruluşuna yapılan ziyaretten yola çıkarak BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar’a da çağrısını şu satırlarla yineledi:

Bu değerli tarım arazimizi yok edecek OSB kurma peşinde olanların da önüne aşamayacakları bir zengin tarım barajı oluşturun.”

DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü döneminde Bursa ovasının sulu tarımla buluşmasında çok büyük katkıları olan Saker’in, gerek Büyükşehir belediye başkanlığı gerekse sonrasında yine kentimizin bu değerli topraklarını koruma adına verdiği mücadeleyi takdir ediyoruz. İlerlemiş yaşına rağmen Bursa’nın geleceği için gayret gösteriyor.

Ömrünü Bursa’ya ve Bursalılara hizmete adayan büyüğümüze bu vesileyle biz de şükranlarımızı sunuyoruz.

Umarız çağrısı karşılık bulur.

Ancak, Kestel’deki tarım topraklarını devasa sanayi kuruluşlarıyla dolduracak oluşumun Türkiye’de ve Bursa’da büyük bir lobi gücü olduğu da gerçek.

Bu girişimi ancak vicdan sahibi bağımsız Türk yargıçları durdurabilir.

Çünkü; konu yargıya taşınmış durumda. Üst ve alt ölçekli planları Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi by-pass edilerek Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca onaylanan ve şehre dayatılan o girişime bakalım idari yargı ne diyecek?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
5 adet yorum var

5 adet yorum var

  1. Bursa’ nın batısına her türlü sanayi mübah. Bursa’ nın doğusuna yapılan her Sanayi hamlesinde bunları görüyoruz. Aynı hassasiyeti Bursa’ diğer bölgeleri için de bekliyoruz.

  2. gidin bakın kestel osb gürsu osbde onlarca boyahane var hemen hemen hepsi kaçak bir şekilde milletin ve devletin suyunu çalıyorlar sonra sanayi kurtaracak bizi evet kurtarır ama susuzluktan öldürerek

  3. Agzi olan konusuyor bizde bu kafalar oldugu surece iki yakamiz bir araya gelmez adam ellilerin kafasinda ne tarimi tarimmi kalmis ulkeyi kalkindircak ileri teknolji sanayileridir baskada care yoktur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X