Bursa’da kız öğrenciler için yeni yurt projesi

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, TEV Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Sertaç Şipka’nın projelerini köşesinde paylaştı…

Bursa’da kız öğrenciler için yeni yurt projesi

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Öğrenci sayısı olarak… Türkiye’nin 3 büyük üniversitesinden biri olan Bursa Uludağ Üniversitesi’nin yanında Bursa Teknik Üniversitesi hızla büyüyor. En yeni olan Mudanya Üniversitesi de kentin tek vakıf üniversitesi.

Yanı sıra…

Lise, ortaokul, ilkokul öğrenci sayısı kent nüfusuyla birlikte sürekli artan Bursa son dönemde öğrenci kenti özelliği kazandı.

Bu da, eğitime destek misyonu üstlenen kurumsal yapıları önemli kılıyor. 57 yıllık geçmişiyle Türk Eğitim Vakfı elini taşına altına sokup, Türkiye genelinde 17 bin 800, Bursa’da 474 üniversite ve lise öğrencisine burs veriyor

Nitekim…

TEV Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Sertaç Şipka ve çalışmalarına destek veren meslektaşımız Elif Görgün Kaplan’la sohbet ettik.

Şipka hedefi şöyle açıkladı:

“Daha çok öğrenciye burs vermek istiyoruz. Bunu yapabilmek için de burs veren sayımızı arttırmayı hedefliyoruz.”

Bu noktada…

Kısa adı Bumkad olan Bursa Mühendis Kadınlar Derneği’nin 10 öğrenciye TEV aracılığıyla burs verdiğini söyleyip devam etti:

“TEV’in burs fonları var. Örneğin Şükrü Şankaya Burs Fonu’ndaki öğrenci sayısı 40 oldu. Şirketler, dernekler, kurumlar için olduğu gibi, bireysel olarak da burs fonu oluşturabiliyoruz.”

Şunun altını çizdi:

“Anne-babaların adlarıyla burs fonu açabiliyoruz. Bu sayede kişiler üniversite ya da lise öğrencilerine TEV üzerinden burs verebiliyorlar.”

Eğitime…

Daha çok öğrenciye burs vererek destek olmayı hedefleyen TEV’in yeni girişimini de şöyle açıkladı:

“Bir süredir kız öğrenci yurdu açma girişimimiz vardı. Yerel seçimden hemen önce bu girişim geçen dönem Nilüfer Belediye Başkanı olan Sayın Turgay Erdem’in desteğiyle hedefe ulaştı.”

Şu bilgiyi verdi:

“Nilüfer Belediyesi, Ertuğrul Mahallesi’ndeki 2 dönümlük alanı TEV’e tahsis etti. Biz burada hayırseverlerin desteğiyle 300 kişilik kız öğrenci yurdu yapmak istiyoruz.”

Hedef şu:

“Temeli 2 yıl içinde atıp, 2 yılda bitirmek hedefimiz.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X