Bursa’da kadın muhtar asfalt makinesinin üstüne çıkıp seslendi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sırameşeler Mahallesi Muhtarı Hatice Yanar’ın asfalt makinesinin üstünden verdiği mesajı köşesinde paylaştı…

Bursa’da kadın muhtar asfalt makinesinin üstüne çıkıp seslendi!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kadınlarımızın siyasette, bürokraside, ticarette, sivil toplum örgütlerinde ve iş yaşamında sayırlarının giderek artmasını takdirle izliyoruz. Bu durum demokrasimizin gelişimine de katkı sunuyor.

Son yıllarda kadınlarımızın yerel yönetimlerde de ağırlığının hissedildiğini görüyoruz.

Fakat bu henüz eşit temsil düzeyinde değil. Bursa‘da kadın bir belediye başkanımız yok ama belediye meclis üyesi sayımız her geçen dönem artıyor.

Keza, mahalle muhtarlıklarında da müthiş bir artış var. Türkiye‘deki kadın muhtar sayısı son yerel seçimde yüzde yüz artmasına rağmen 50 bin muhtar içinde 2 bin dolayına ve yetersiz durumda.

Bursa genelinde 2024 yerel seçimlerinde 51 kadın muhtarımız seçilmiş. Bu da ilimizdeki 1070 mahalle içinde yeterli bir oran değil.

Bu girişin ardından, Osmangazi ilçemizin Sırameşeler Mahallesi Muhtarı Hatice Yanar geçenlerde çıktığı asfalt serme makinasının üstünden anlamlı bir mesaj paylaşmış. Dikkatimizi çekti.

Muhtar Yanar şu mesajı vermiş:

Kadın yapamaz diyenler. Kadın yapar. Kadın sizin yapamadıklarınızı da yapar. En iyisi ve en güzelini yapar. Kadın hayattır, var oluştur, doğuştur, diriliştir. Kadının dokunduğu her yer çiçek açar, güzelleşir” demiş.

Sırameşeler sakinleri şanslı. Cesur ve kararlı bir muhtarları var. O’nun mahallesi için belediyelerden ve kamu kurumlarından koparamayacağı hizmet olmaz gibi görünüyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X