Bursa’da harabe tarihi evler eski günlerine kavuşuyor

Osmangazi Belediyesi, kentin merkezinde olup çöküntü alanı haline gelen bölgeleri ayağa kaldırmak için yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Gerçekleştirilecek proje ile Tayakadın Camisi ve Ördekli Kül

Bursa’da harabe tarihi evler eski günlerine kavuşuyor

Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarının başında gelen Ördekli Kültür Merkezi ile Tayakadın Camisi arasında kalan bölge, Osmangazi Belediyesinin gerçekleştireceği proje ile cazibe merkezi haline gelecek. 2014 seçimi öncesinde açıkladığı 16 vizyon proje içerisinde de yer alan Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesinin hayata geçirileceği bölgede incelemelerde bulunan Dündar, bölgenin tarihi dokusunu ortaya çıkaracak projenin, tarihi Bursa evlerinin yeniden yaşatılması adına çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Başkan Mustafa Dündar, “Bursa’nın tarihi bir şehir ve Osmangazi’nin bu tarihi şehrin kalbinin attığı merkez” olduğunu belirterek “Dolayısıyla bu tarihi kentin, özgün yapısını koruyarak ayağa kalkması çok önemli. Osmangazi Belediyesi olarak biz kentin birçok farklı bölgesinde tarihi dokuyu ayağa kaldırma çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

2014 seçimleri öncesi açıkladıkları 16 vizyon proje içerisinde de yer alan tarihi Bursa Evleri Kültür Adası isimli projenin hayata geçirileceği bölgede çok sayıda eski Bursa evinin bulunduğu söyleyen Dündar, “Şu an Tayakadın Camisi ile Ördekli Kültür Merkezi arasında kalan bölge, şehrin merkezinde olmasına rağmen atıl vaziyette, çöküntü halini almış bir alan. Burada yapılacak bir planlama ile şehrin tarihi dokusuna, tarihi kimliğine uygun bir çalışma gerçekleştireceğiz. Böylece, hem bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmış olacağız hem de, mimarisi ve özgün yapısıyla yaşayan tarihi bir Bursa’yı ortaya çıkartmış olacağız” diye konuştu.

Proje kapsamında bölgenin dokusunun korunacağını belirten Dündar, şunları söyledi: 

“İçerisinde mimari kimliğini koruyacak konutların yanı sıra, küçük ölçekte esnaf faaliyetlerinin yürütülebileceği mekan oluşturulacak. Geleneksel sanatların ve yemeklerin yanı sıra hediyelik eşya dükkanlarından bakırcılarına, bıçakçılardan havlucularına kadar şehre özgü her dokunun içerisinde yer alacağı kültür adasının; Bursa’ya hem nostalji yaşatan, hem de turizme hizmet eden önemli bir yatırım olması hedefleniyor.” 

Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası projesinin, bölgenin dönüşümüne de çok büyük katkı sağlayacağını belirten Dündar, “Tarihi kimliği korunarak ayağa kalkacak olan bu bölge, aynı zamanda Bursa turizmi adına da büyük bir kazanım olacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X