Bursa’da halkı ucuz ürünle buluşturma projesi

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BESAŞ üzerinden halkı ucuz ürünle buluşturma projesini kaleme aldı…

Bursa’da halkı ucuz ürünle buluşturma projesi

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Galiba Bursa’da en son DYP’li merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Teoman Özalp döneminde  açılmışlardı. Kentin değişik noktalarında irili ufaklı şubeleri vardı. Sonrasında faaliyetlerini görmedik. İşbaşına gelen diğer belediye başkanları buna gerek duymadılar.

Şimdi ise iğneden ipliğe fütursuz ve insafsız zamların yapıldığı zor ekonomik bir süreçten geçiliyor.

Tabiri caiz ise, devletin don gömlek satacağı günler geri gelmiş gibi. Merinos’un, Sümerbank’ın mağazalarını hatırlarsınız. Orada, her bütçeye uygun ürünler olurdu. Şimdi ise halk, ülke genelinde tekel oluşturmuş market markalarına mahkûm hale getirildi.

Hafta sonu Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ’ın Gemlik ilçemizde fabrika satış mağazası hizmete girdi. Burada BESAŞ ürünlerinin yanı sıra, diğer kooperatiflerin ürettiği gıda mamülleri de satılıyor.

Mağaza açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Bursalılara bir de müjde verdiğini gördük. Başkan Bozbey, Bursa’da yeniden tanzim satış mağazacılığını başlatmaya dönük hazırlık yaptıklarını duyurdu. Bunu da BESAŞ üstlenecek.

Bursa’nın o kadar değerli markası var ki, hepsine bu mağazalarda raf verilmeli. Bu mağazalar profesyonel bir ekip tarafından yönetilmeli. Bursa’dan tıpkı İzmir’deki TARİŞ gibi marka çıkarılmalı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu işi kotaracağına inanıyoruz. Halkın kamuya ait mağazalardan da alışveriş yapabilmesine dönük önemli bir adım atılıyor.

Hükümet Tarım Kredi Marketlerini açtı ama onların piyasaya çok bir etkisi görülmüyor.

Çünkü; raflarında mevcut marketlerden bile pahalı ürünler görüyoruz.   

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tanzim satış mağazalarının rağbet göreceğine inanıyoruz.

Halkın önüne seçenekler sunulmalı. Bunların tıpkı BESAŞ’ın kuruluş amacında olduğu gibi piyasayı dengeleyici bir etkisi olacaktır. Direkt üreticiden alımlara öncelik verecek modelle Bursa’da bu işin tutacağını düşünüyoruz.

Türkiye’nin önemli gıda ambarlarından biri olan Bursa’da açılacak tanzim satış mağazaları aracılığıyla hemşerilerimize ucuz, kaliteli ve hijyenik ürünler sunulmalı.

Başkan Bozbey’in, semt lokantasının ardından tanzim satış hamlesi de kendisine ve partisine puan kazandıracak görünüyor.

Zaten bu gidişle piyasalardaki yangın da sönecek gibi durmuyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X