Bursa’da endişelendiren durum! Yüzde 30’un altına indi

Doğancı Barajı ile birlikte Bursa’nın içme suyu ihtiyacının karşılayan Nilüfer Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 30’un altına indi.

Bursa’da endişelendiren durum! Yüzde 30’un altına indi

Bursa’da yaz aylarında etkili olan bunaltıcı sıcaklar nedeniyle artan su kullanımı ve buharlaşma kaybı barajlardaki doluluk oranlarına da olumsuz yansıdı.

Buna bağlı olarak; yıllık 185 milyon metreküp kapasitesiyle kentin yüzde 85 oranında su ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su seviyesi ortalama yüzde 40’a kadar düştü.

NİLÜFER’DE YÜZDE 30’UN ALTINA İNDİ

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) verilerine göre, Doğancı Barajı’ndaki doluluk yüzde 51, Nilüfer Barajı’ndaki doluluk ise yüzde 29 olarak ölçüldü.

Yetkililer yıl sonuna kadar su sıkıntısı yaşanmayacağını belirtse de, eylül ayı itibariyle kayda geçen son veriler endişeye neden oldu.

TASARRUF ÇAĞRILARI

BUSKİ Genel Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından, su tasarrufuna yönelik çağrılarını sürdürürken, uzmanlar da tasarrufun önemine vurgu yapıyor..

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X