Bursa’da ders zili olmayan okul

Türkiye’de çeşitli illerin yanı sıra Bursa’daki Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde de açılan “hastane okulu”, kliniklerde yatarak tedavi gören çocuklara eğitim-öğretim hizmeti vererek, bu süreçte derslerinden geri kalmalarını önlemeyi

Bursa’da ders zili olmayan okul

Milli Eğitim Müdürlükleriyle protokol yapılarak açılan hastane okulu, kliniklerde yatarak tedavi gören çocuklara hizmet veriyor. Hastaların yattığı servisler gezilerek çocuklara hastanede okul olduğu anlatılıyor ve öğrenciler sınıfa davet ediliyor.

 

Okulda öğrencilerle sınıflarına göre kaynak kitaplar ile birebir çalışmalar yapılıyor ve bu çalışmalarda çocuğun geldiği okulun konuları göz önüne alınıyor. Öğrencinin sağlık durumu ve yapılacak tedavilerin aksatılmaması için doktorundan izin alınıyor.

 

Okulda görevli öğretmen Ümmühan Keyif Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanedeki çocukların tedavi sırasında eğitimlerinden geri kalmamalarını ve onları hastane ortamından uzaklaştırarak bir nebze olsun gülümsetmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

“Bu okulun diğerlerinden farkı zilinin olmaması”

 

Çocuklara birleştirilmiş sınıf olarak eğitim verdiklerini belirten Koç, şöyle konuştu:

 

“Burada ilkokul birinci sınıftan lise sona kadar öğrencilere eğitim veriyoruz. Eğitim tamamen öğrencinin isteğine göre şekilleniyor. Burada isteyen öğrenci ders, isteyen öğrenci de etkinlik yapıyor. Okulumuz 09.00’da başlıyor saat 15.00’e kadar devam ediyor. Bu okulun diğer okullardan farkı, zilinin olmaması. Hastanede tedavi gören çocuk gün içerisinde buraya geliyor ve ne kadar isterse o kadar kalıyor. Yarım saat kalmak isterse o kadar kalıyor ancak buraya gelen çocuklar genelde geri gitmek istemiyor hatta ‘Tedavimiz uzasa da biraz daha kalsak’ diyen çocuklar oluyor çünkü burada çok eğleniyorlar.”

 

Okuldaki öğrencilerin sürekli değiştiğini belirten Koç, taburcu edilenlerin yerine tedaviye yeni başlayan çocukların geldiğini dile getirdi.

 

Koç, kanser ya da böbrek hastalıkları gibi durumu daha ağır öğrencilerin odalarına giderek yatak başında eğitim verdiklerini, onların da eğitim-öğretim hakkından en iyi şekilde yararlanmaları için gayret ettiklerini vurguladı.

 

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Murat Tutanç da uzun süre hastanede tedavi gören çocukların, hastane okulu sayesinde kendilerini daha iyi hissettiklerini gözlemlediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X