Bursa’da deprem riski nasıl azaltılır?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kısa adı JICA olan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile başlattığı önemli bir çalışmayı kaleme aldı.

Bursa’da deprem riski nasıl azaltılır?

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Gerçi… Deprem sallayınca korkumuz artıyor ve sonra unutuyoruz, ama Bursa’nın en tehlikeli bölgede olduğu gerçeği ortada duruyor.

O bakımdan…

Bursa merkezde ve ilçelerin büyük bölümünde yapılarımızın depreme dayanıklı olması gerekiyor. Bunun da yolu en hızlı şekilde kentsel dönüşümden geçiyor.

İşte…

Bursa Büyükşehir Belediyesi de yaşadığımız kenti depreme dirençli hale getirmek üzere, kısa adı JICA olan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile önemli bir çalışma başlattı.

Bu kapsamda…

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik başkanlığında yapılan ve Genel Sekreter Yardımcısı İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’ün de katıldığı toplantıda Japon uzmanlar Büyükşehir bürokratlarına alınacak önlemleri anlattılar.

Toplantıda…

Altyapı, kritik yol ağları ve kamu binaları da ele alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X