Bursa’da Büyükşehir’in zammına ‘geri çek’ çağrısı!

Bursa’da BESAŞ ekmeğe yapılan zamma tepkiler sürüyor… Detayları Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, köşesinde paylaştı.

Bursa’da Büyükşehir’in zammına ‘geri çek’ çağrısı!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi iştiraki BESAŞ’ın 400 gramlık ekmek fiyatını 7,5 liradan 12,5 liraya çıkarmasına tepkiler devam ediyor.

Dün de Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, ‘fahiş’ diye tanımadıkları ekmek zammının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Açıklamada, “Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı olarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BESAŞ’ın ekmek fiyatlarına yaptığı yüzde 66’lık zammı şiddetle kınıyoruz. 7,5 lira olan  400 gram ekmek 12,5 liradan satışa sunulacak. Bu artış, zaten geçim sıkıntısı çeken halkımızın yükünü daha da artıracaktır” ifadeleri kullanıldı.
Zafer Partisi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni, ‘halkın yanında durmaya ve zamları geri çekmeye’ davet etti.

Anlaşılan, zam bütün Bursa’yı rahatsız etmiş.

 

HABERİ PAYLAŞ
39 adet yorum var

39 adet yorum var

  1. Besaş francala(normal ekmek)%66zam yapılmış fakat tam buğday ekmeğine %80 kepekli ekmeğe %70 oranında zam yapılmış,; daha emekli maaşı temmuz ayında yapılacak olan zam oranı muhtemelen %20-25 oranında olması tahmin edilirken sofraların olmazsa olmazı ekmeğe %80 zam yapılması kabul edilebilir bir şey değildir,bu zammın acilen iptal edilmeli ve temmuz ayında belirten enflasyon oranında zam yapılması önerimdir.

  2. Mazota zam yapıldı diyerek burada laf kalabalığı yapma kardasim ,O zaman hep birlikte karşı çıkalım bu zamların olmaması için,Bu insanlar 10,000 TL geçinmeye çalışıyor bu kadar zam çok fazla İnsanları goruyoruž sokaklarda her biri lanet okuyup, küfür etmektedirler.

  3. Bak benzine bir yılda 100% 250 den daha fazla zam geldi kimse protesto edebildim mi çünkü baskı olacak hata ceza bile verilir çünkü hak hukuk eşitliğini bitirdi,Malesef.Saygılarımla

  4. Fırın’lar da 180-200 gram ekmek 10 lira. BESAŞ. 400 gram ekmeği 12’5 liradan satacak. Arada 7’5 lira fark var. Un fiyatları’na gelen zammı eleştiren yok, akaryakıt fiyatları her gün gıdım gıdım zamlanıyor. Bunlar zincirleme olarak birbirini tetikliyor. Biraz akıl yahu !. Ekmeği zararına satıp, belediye’yi borç batağına mı soksunlar başka bir zihniyet sahipleri gibi. Hadi başka kapıya. Besaş ekmeği’ni bir kez bile almamış klavye troll’leri burada artislik yapmasın.

  5. Evet 7.5 tan 12.5 olması bir anda fazla olmuş ama. Biz 200 gr fırın ekmeğini 10 TL ye alıyoruz. 400 gr 12.5 TL yine uygun. 5 TL zam değil de 2.5 TL zam yapılarak ekmeğin 10 TL olması halkın yararına olacağını düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X