Yangın, saat 23.30 sıralarında Mudanya’ya bağlı kırsal Eğerce Mahallesinde, yaklaşık 50 evin bulunduğu alanda meydan geldi.
İddiaya göre, elektrik direğinden çıkan yangın, kısa sürede çevredeki evlere sıçradı.
İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin müdahalesiyle yangın, ormana sıçramadan kontrol altına alınıp, söndürüldü.
Yangının kontrol altına alınmasının ardından, ekipler soğutma çalışması yaptı.
Yangında yaralanan olmazken, çoğu ahşap 18 ev kullanılmaz hale geldi.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kestel’de de orman yangını
Öte yandan Bursa’nın Kestel ilçesinde de orman yangını meydana geldi. Ümitalan mevkiinde araçta çıkan yangın ormana sıçradı.
Yangın, saat 00.30 sıralarında Bursa-Ankara karayolu üzeri Ümitalan rampasında başladı.
Bursa’dan İnegöl’e seyir halinde olan Metin B. (35) idaresindeki 16 AUN 893 plakalı otomobilin motor kısmından dumanlar çıkmaya başladı.
Dumanları gören sürücü, aracı yol kenarına park edip itfaiyeye haber verdi. O sırada araç alev alev yanmaya başladı. Yangın yol kenarındaki ormana da sıçradı. Yangın yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Yangın sonucu araç kullanılamaz hale gelirken, ormanda ağaçlar yandı.