Bursa’da büyük ilgi görüyorlar…

Oyuncak ayıya benzeyen görünümüyle dikkati çeken ve Bursa’da da yetiştirilmeye başlanan ‘Boo’ cinsi köpekler ilgi görüyor.

Bursa’da büyük ilgi görüyorlar…

Bursa’da Boo yetiştiriciliğiyle uğraşan Veteriner Hekim Cemal Kuruoğlu, yaptığı açıklamada, bu cins köpeklerin yurt dışında ortalama 12-18 yaşlarına kadar ulaşabildiğini, yaş olarak çok büyümüşlerini Türkiye’de görmenin zor olduğunu söyledi.

 

 

Boo’ların Türkiye’de yeni yeni yetiştirilmeye başlandığını belirten Kuruoğlu, şöyle konuştu:

 

“Güzel bakım ve sağlık kontrolleri düzgün yapıldığı takdirde ömürleri uzun süreli oluyor. 2-3 yaşına geldikleri zaman boyut olarak büyümelerini tamamlıyorlar. Bu yaştan sonra da daha fazla büyümeleri, küçülmeleri ve yüzlerinin değişmesi beklenmiyor. Bunları bulmak çok zor. Sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde çok az. Avrupa ülkelerinde bile bu köpekleri birebir bulmak mümkün değil. İnsanlar artık bu köpekleri gördükleri zaman tanıyorlar. Herkesin istediği bir köpek türü. Köpekleri daha çok üretme amacıyla kullanıyoruz. Güzel bir ırk, insanları mutlu ediyor.”

 

Kuruoğlu, bu cins köpeklerin üretiminin zor olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X