Bursa’da bu bina mühürlendi! Sokak trafiğe kapatıldı…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bağlarbaşı Mahallesi’nde Suriyelilerin yaşadığı bir binada yaşanan çökme tehlikesini köşesine taşıdı…

Bursa’da bu bina mühürlendi! Sokak trafiğe kapatıldı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kentlerimizin yapı stoku öyle sıkıntılı ki, bunu zaman zaman hissettiriyor. Önceki gün Osmangazi ilçemize bağlı Bağlarbaşı’nda oturan bir dostumuz aradı.

Suriyelilerin yaşadığı 1. Erdal Sokak üzerindeki 4 katlı eski bir binanın 2 katının balkonlarının çöktüğünü aktardı.

Neyse ki, çöken balkonlar can kaybına ve yaralamaya yol açmamış. Çökme esnasında balkon altında kimsenin olmayışı bir teselli.

Çökme sonrası Polis, Zabıta, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve AFAD uzmanları gelip binayı incelemişler. Binayı tümüyle boşaltarak mühürlemişler. Sokak araç trafiğine kapatılmış, bina mühürlenmiş.

Dostumuz, bunun gibi Bursa genelinde mühendislik hizmeti almamış, yaşlı ve yorgun bina sayısının fazlalığına dikkat çekmiş. Önceki yönetimin başlattığı kentsel dönüşüm projelerine kentin bütününde, hız kesmeden devam edilmesi gerektiğinin altını çizmiş.

Bursa’nın risk altındaki semtlerinde acilen çürük yapı stokunun yenilenmesi için çalışmalar hızlandırılmalı. Geçen süre aleyhimize işliyor.

Allah korusun, büyük bir yer sarsıntısında riskli tüm yapılar  hasara ve kayıplara yol açabilir.

Bursa olarak, Bağlarbaşı’ndaki 1. Erdal Sokak’tan gelen bu uyarıyı dikkate almak durumundayız.

Kentte böylesi on binlerce daha riskli yapı bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X