Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’na uzunca zamandır burada görev yapan öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Kaya getirilmişti.
Dün, gazetemizin Yayın Kurulu Üyesi ve Görsel Yönetmeni Sadık Asa ile birlikte hemşerimiz Dekan Kaya’ya hayırlı olsun ziyaretine gittik.
Ali Hoca Bursa’nın tanıdığı bir isim. DAĞDER’de Genel Başkanlık yaptı. Kurduğu DEKAV aracılığıyla da ilin güneyindeki dört ilçenin yoksul insanlarına destek veriliyor.
Prof. Dr. Kaya şimdi artık İlahiyat Fakültesi’nin en tepesindeki isim.
Kaya’nın çalışkanlığını biliriz.
Kısa sürede fakültede önemli projeler başlatmış. Anlattıklarını duyunca bir Bursalı olarak biz de sevindik.
Ali Hoca, Bursa İlahiyat Fakültesi’nde 4 bin öğrencinin eğitim aldığını, bunların bininin 74 farklı ülkeden gelen yabancı öğrencilerden oluştuğunu anlattı. Fakültede ayrıca binin üzerinde de yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci de bulunuyor.
Ali Hoca, Yurtdışı Türkler Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın de desteğiyle barınma dahil tüm masraflarının ülkemizce karşılandığı yabancı öğrencilerin mezun olup, ülkelerine döndüklerinde gönüllü bir Türkiye elçisi olduklarını söylüyor.
Fakülte bünyesindeki İlahiyat Vakfı da yabancı öğrencilerin Bursa’daki barınmalarına katkı sağlıyor. Bu amaçla kentte 164 adet daire kiralanmış.
Prof. Kaya konuştukça Bursa İlahiyat’ın stratejik bir fakülte ve uluslararası eğitim veren bir fakülte haline geldiğini fark ettik.
Artık buradan mezun olan öğrencilerin bir kısmının ülkelerinde kamuda müftü, diyanet işleri başkanı olduklarını, özel okul sahibi ya da hükümetlerde görev de üstlendiklerini anlattı.
Örneğin; diplomatik misyonumuzun bulunmadığı Togo Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın bu ülkeyi ziyaretlerinde Bursa İlahiyat Fakültesi mezunu iki öğrencinin kendilerine mihmandarlık yaptıklarını söyledi.
Tercihte Türkiye’nin ilk üç fakültesi olmuş
Bursa İlahiyat Fakültesi’nin, Marmara ve İstanbul İlahiyat fakültelerinin ardından Türkiye’de en çok tercih edilen üçüncü fakülte olduğunun da altını çizen Dekan Kaya, akademik yayın ve atıf sıralamasında da ülkede ikinci sırada yer aldıklarını vurguladı.
Gelecek yıl, tıpkı özel vakıf üniversitelerinde olduğu gibi, üniversiteye girişte Bursa İlahiyat’ı ilk tercihine yazan öğrencilere de özel burs verileceğini müjdeledi.
Yani ilk sırada Bursa’yı tercih eden öğrencilerin bursu da hazır olacak.
Prof. Kaya, fakültesinin akademik başarısını yükseltmek için de öğretim görevlilerini teşvik ettiğini, ayrıca öğrencileri de ödül olarak batı ve doğu üniversitelerine göndereceklerini, bunun masrafını da vakıftan karşılayacaklarını bildirdi.
Bursa’nın bir fakültesinin alanında Türkiye’de öne çıkması sevindirici. Dekan Kaya artık yeni binalarının da yetersiz kaldığını ve bir binaya daha ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Bursalı bir hayırseverimizin o binanın yapımını üstleneceğine inanıyoruz.
Anlaşılan Ali Hoca’nın kısa sürede hayata geçirdiği projelerle Bursa İlahiyat Fakültesi’ni adından daha sık bahsettirecek.
Bursa Uludağ Üniversitesi’nin İlahiyat kökenli Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz’un da İlahiyat’ı emin ellere teslim ettiğini söyleyebiliriz.
Biz de Dekan Kaya ve ekibine kolaylıklar diliyoruz.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…
Rabbim başarılarının devamını nasip etsin İnşallah. Hizmetlerini hayırlı eylesin.