Bursa’da Başkan Mustafa Bozbey’in ulaşım planı; İşte o projeler…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Başkanlarla Yüz Yüze’ programının konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ulaşımla ilgili planlarını köşesine taşıdı…

Bursa’da Başkan Mustafa Bozbey’in ulaşım planı; İşte o projeler…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kendini… “Özlüceli köylü çocuğu” olarak tanımlıyor. Doğduğu Nilüfer’e 1999 yerel seçiminde Belediye Başkanı olmasını “Ecevitler’e verilen oylarla” diye tanımlıyor.

Mustafa Bozbey…

4 dönem  Nilüfer Belediye Başkanlığı sonrası 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde, Başkanlarla Yüz Yüze programı konuğu da oldu. BGC Başkanı Nuri Kolaylı’nın moderatörlüğünü yaptığı ilk programda, yönetim kurulu olarak bizler de sorularımızı yönelttik.

Söz alıp…

“Bursa trafiğini nasıl çözeceğini, vaat ettiği metro projelerinin ne durumda olduğunu, Şehir Hastanesi Metrosu’nun ne zaman biteceğini, Görükle Metrosu’nun ne zaman başlayacağını” sorduk.

Başkan Bozbey de açık yüreklilikle tek tek cevapladı:

Bir…

“Seçim döneminde Bursa’ya 47 kilometre metro, 47 kilometre tramvay sözü verdik. Kentin güneyinden geçecek metro için girişimlerimiz devam ediyor. 50 milyon Dolar’lık maliyeti olacak.”

İki…

“Gürsu ve Kestel için raylı sistem çalışmalarına başlıyoruz. Fizibilitelerini tamamlayıp Bursaray’la entegre edeceğiz.”

Üç…

“Emek-Şehir Hastanesi arasındaki metro inşaatını Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Bize söylenen 2025 sonu, ya da 2026 mart-nisan ayları bitecek.”

Dört…

“Bu hattın yeraltı bölümlerini yer üstüne çıkararak tasarruf yapılacakmış. O tasarrufla da inşaatı bitireceklermiş. Böyle duyuyoruz.”

Bu noktada…

“Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü projeyle birlikte 68 vagon alımını da üstlenmiş. Şimdi belediye alacak diyorlar. Maliyetini halledip almaya kalksak, vagonların yapımı en az 1 yıl sürüyor.”

Beş…

“Görükle Metrosu için temel atılmış, ama projesi yok. Programda da ödeneği yok. Seçim dönemi projesi olarak kalmış.”

Altı…

“Kenti büyük düşünüp planlamak gerekiyor. Bursa Görükle’yi aştı batıya doğru gidiyor. Yeni bölgeleri kapsayacak metro hatları için çalışıyoruz.”

Yedi…

“Kent içindeki T1 tramvay hattı tek yönlü çalışıyor. İki yönlü hale getirmek istiyoruz. Altıparmak’tan inişteki eğim sorun. Aşmak için çalışıyoruz.”

Sekiz…

“Kentin doğusunda, eski Ankara Yolu olarak bilinen Kestel’in üstündeki yolu Teferrüç’e bağlayıp yeni ve alternatif ulaşım hattı planlıyoruz.”

Dokuz…

“Kentin batısında, Nilüfer’den gelen araçları Acemler’e sokmadan viyadükle Yakın Çevre Yolu’na aktaracak çalışmaya başladık.”

On…

“Mudanya Yolu’ndan gelişte Geçit girişindeki tarihi köprüde trafik sıkışıyor. Bu köprünün yanına yeni köprü yapıp sorunu çözeceğiz.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
3 adet yorum var

3 adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X