Bursa’da Başkan Bozbey isyan etmişti! Bakan Şimşek’ten ne sözü aldı?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesinin detaylarını kaleme aldı.

Bursa’da Başkan Bozbey isyan etmişti! Bakan Şimşek’ten ne sözü aldı?

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hafta içinde… Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sürpriz ziyaret yapıp Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüştü.

Görüşmede…

Hazine geçmişi nedeniyle Maliye bürokrasisinde geniş çevreye sahip Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik de vardı.

Bursa olarak…

Bakan Şimşek’in yanı sıra Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya ve Muhasebat Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürlüğü yöneticileriyle de bir araya geldiler.

Ayrıca…

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileriyle görüşüldü.

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Büyük, Genel Müdür Recep Türk’le de Bursa’nın projeleri değerlendirildi.

İşte…

Böylesine yoğun Ankara dönüşü, Genel Sekreter Doç. Dr. Halisçelik’i arayıp görüşmelerin içeriğini sorduk.

Önce…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve yöneticileriyle görüşmenin ana konusu Büyükşehir gelirlerinden borç kesintisi konusuyla ilgili bilgi verdi:

Sayın Bakan’a ve yöneticilere, yüzde 50 kesintinin aşırı olduğunu anlattık. Normali yüzde 10 kesintidir, ama yüzde 50 uygulandı.”

Şunun altını çizdi:

Kaldı ki, söz konusu borç bu döneme ait değil, geçmiş dönemden kalan 517 milyon liralık borç. Aşırı oranda kesinti olunca Bursa’daki yatırımlar ve 450 milyon liralık taahhüdü yerine getiremedik.”

Ardından…

517 milyon liralık kesintinin çarpanı maalesef 1.5 milyar lira olarak yansıyor” dedi ve gelişmeyi açıkladı:

Sayın Bakan çok ilgilendi ve yüzde 50 olarak gerçekleştirilen kesintinin normalleştirilmesi ve yapılandırma için inceleme talimatı verdi.”

Şunu da ekledi:

Mali durumumuzu düzeltmeye başladık. Sayın Bakan da Başkanımızın taahhütleri ve yatırım programlarıyla ilgili de destek sözü verdi.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X