Bursa’da arazi vurgunu

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde kandırılarak ellerinden vekaletname aldıkları yaşlıların arazilerini sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişiden 2’si tutuklandı.

Bursa’da arazi vurgunu

Mudanya’ya bağlı köylerde, bazı vatandaşların,  arazilerinin alınan vekaletnamelerle satılarak bilgileri dışında satıldığını bildirerek, polise başvurmaları üzerine soruşturma başlatıldı.

 

Yürütülen operasyon sonucu köyde yaşayan ve üzerlerinde arazileri bulunan yaşlıları tespit eden şebekenin, genç ve düzgün konuşan kadınları kullanarak bu kişilerle bağlantı kurdukları belirlendi. Daha sonra bu kişilerin  kamu kuruluşlarındaki işlerini halledeceklerini öne süren kadınlar yaşlılardan aldıkları vekaletnamelerle üzerlerine kayıtlı arazi ve zeytinlikleri önce çete üyelerine, daha sonra üçüncü kişilere sattıkları saptandı. 

 

Bu yöntemlerle 4 kişiyi dolandırarak arazilerini sattıkları bildirilen şebekenin 10 üyesi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan çete üyelerinden Y.Ö. ve E.S. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X