Nilüfer ilçesinde kurulan çadırda, Türkiye’nin onlarca ilinden gelen esnafın stantlarında, etin her çeşidinden tatlıya, zeytinden peynire, çaydan pişmaniyeye, pekmezden helvaya, bakliyattan kuruyemişe kadar yüzlerce lezzet bulunuyor.
Erzincan’dan tulum peyniri, Mersin’den tantuni, Antakya’dan künefe, Ankara’dan döner, İzmit’ten pişmaniye, Trabzon’dan ekmek, Balıkesir’den zeytinyağı, Adana’dan şalgam, Tokat’tan çemen gibi birçok ürünün yer aldığı stantlar, yoğun ilgi görüyor.
Kağıtta kebabın ardından kabak tatlısı yiyen, demli çay içtikten sonra kabak çekirdeği çitleyerek stantları gezenler, satın aldıkları ürünlerle evlerine dönüyor.
Çadırda stant açan esnaftan Bilal Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum’un cağ kebabından bir şiş yiyenin, aynı anda kuzunun kaburgası, gerdanı ve butunun tadını aldığını söyledi.
Ankara’nın süt kuzusundan kestiği etleri pişiren 51 yıllık usta Suat Tombil ise eti önce kendisinin yediğini, ardından müşteriye sunduğunu ifade etti.
Etin sinirinin bıkmadan, yorulmadan alınması gerektiğine dikkati çeken Tombil, zorluğu nedeniyle döner ustalarının azaldığını, çırak bulma sıkıntısı da yaşadıklarını dile getirdi.
Muğla’nın Datça ilçesindeki bahçelerinde yetiştirdikleri çağlayı 9,90 liradan satışa sunan Eren Şaşmaz, yılın sadece bir ayında çıkan ürüne büyük ilgi gösterildiğini belirtti.
Gaziantep’in lezzet konusunda özel bir merkez olduğunu anlatan Şerif Murat Başoğlu ise kuru üzüm, incir, badem, ceviz ve fıstığı doğal tatlarıyla satışa sunduklarını ifade etti.
Tokat’tan gelen Canan Söker de ev yapımı ürünleri satışa çıkardıklarını, ekşimeyen doğal ekmek, sulu peynir, çemen ve yörelerine has tatları müşterilerine tanıttıklarını kaydetti.
Çadır 3 Nisan’a kadar açık kalacak.