ASLIHAN AYDIN
İmalat sektörünün gövde gösterisi yapacağı ve Endüstri Zirvesi olarak adlandırılan ‘Bursa Metal İşleme Teknolojileri’, ‘Bursa Sac İşleme Teknolojileri’, ‘Kalıp Avrasya’ ve ‘Bursa Otomasyon’ fuarları bugün kapılarını aralayacak. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 3 Aralık’a kadar gezilebilecek fuarlar kapsamında, imalat endüstrisindeki gelişmeler yakından izlenebilecek. Organizasyon kapsamında 60 ülkeden bin 100’e yakın yabancı iş insanı Bursalı sektör temsilcileriyle buluşacak. Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, konu ile ilgili dün Almira Hotel’de düzenlenen basın toplantısında, fuarlarda ‘Endüstri 4.0’ın örneklerinin izleneceğini söyledi.
250 MİLYON DOLARLIK İŞ HACMİ
Endüstri Zirvesi’nde dünyanın önde gelen firmalarının yeniliklerini sergileyeceğine dikkat çeken Ersözlü, sektörde 250 milyon dolarlık iş hacmi oluşturmasını beklediklerini söyledi. Zirvenin bu yıl yüzde 10’luk büyüme ile açılacağını kaydeden Ersözlü, “40 bin metrekarelik alanda 7 holün tamamında firmalarımız stant açacak. 25 ülkeden 410 firma fuara katılıyor. Katılımcıların yüzde 60’ı yerli firma olacak. Bunların da büyük çoğunluğu Bursalı… Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz organizasyonla bin 100 civarında yabancı iş insanı zirveye katılacak. Bu sayı yurt dışından en yoğun katılım sağlanan organizasyon olacak” dedi.
MAKİNE ÜRETENLER ÜLKENİN KAHRAMANLARI
Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, makineleri üretenlerin bu ülkenin şu andaki kahramanları olduğunu savundu. Kalkınmanın en önemli unsurunun nitelikli eğitim ve üretim olduğuna vurgu yapan Akyüz, “Makine ve kalıp üretenler, bu işlere yatırım yapıyorlar ve üretmeye çalışıyorlar. Eğer ki ülke olarak kalkınmak istiyorsak, yerli otomobil ve uçak üretmek, uzaya gitmek istiyorsak bu sektöre orantısız olarak destek vermemiz gerekiyor” diye konuştu. Makine İmalatçıları Birliği (MİB) Genel Sekreteri Nail Türker, yerli imalatın teknoloji bakımından yükseklere çıkması gerektiğini vurgulayarak, “Kendi makinemizi, kendi istediğimiz teknolojide üretemediğimiz sürece imalat noktasında bir güç olamayız” diye konuştu.