Bursa’da 1 ton hamsi dağıtıldı

Bursa’da, bazı hemşehri derneklerince düzenlenen “Karadeniz Günleri” etkinlikleri kapsamında pişirilen 1 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi.

Bursa’da 1 ton hamsi dağıtıldı

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte, 20 hemşehri derneğinin oluşturduğu Bursa Karadeniz Platformunca kurulan stantta, ızgaralarda pişirilen hamsiler dağıtıldı. Vatandaşlar, ekmek arasında sunulan hamsilerden alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Pişirilen hamsiler kısa sürede tükendi.

 

Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı İsmail Tiftik, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Karadeniz Günleri”nin 13 Aralık’a kadar devam edeceğini söyledi.

 

Organizasyona özellikle hafta sonunda Karadeniz Bölgesi illerinden vatandaşların katılımını da beklediklerini belirten Tiftik, “20 ilimiz burada stant açtı. Tanıtımlar yapılacak. El sanatları, yöresel gıdalar sergilenecek. Bu coşku pazar gününe kadar sürecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X