Bursa turizminde büyük kriz! Başkan Bozbey’den dikkat çeken çözüm…

-Büyükşehir Belediyle Başkanı Mustafa Bozbey’le görüşen Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği yönetim kurulu, Bursa turizmi için önemli bir tehlikeye dikkat çektiler.O tehlike, geçmişten beri Ortadoğlulu Arap turistlerin Suriyeli sığınmacılarla karıştırılması ve turistlere bakışın değişmesi. Bu da Arap turistleri rahatsız ediyor. Başkan Bozbey bu yönde ortak çalışma önerdi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa turizminde büyük kriz! Başkan Bozbey’den dikkat çeken çözüm…

Kurulalı 1 yıl oldu… Kısa adı BURTİD olan Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği turizm seyahat acentaları, oteller, turizm tesis işletmecileri, turizme hizmet veren esnaf ve taksicilere kadar geniş bir yelpaze oluşturuyor.

Geçen süreçte…

Bursa turizmini atağa kaldırma hedefiyle; Yenişehir Havaalanı’na yurt dışından inen yolcu uçaklarının yerelde teşvik kapsamına alınması için lobi çalışması, kamuoyu önündeki ilk etkinlik oldu.

Bu kapsamda…

Vali Mahmut Demirtaş’la görüşen BURTİD yönetimi, bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le bir araya geldi.

Görüşmede…

BURTİD Başkanı Doğan Sager’le yönetim kurulu üyeleri Sedat Ateş, Emre Özcoşar, Cafer Yıldırım ve Denetleme Kurulu Başkanı Emin Sager’le Ahmet Erkan Özler kentin turizm geleceğini Başkan Bozbey’e anlattılar.

Dahası…

Bursa turizminin karşı karşıya olduğu tehlikeye dikkat çektiler:

“Bursa, Ortadoğulu turistlerin geçmişten beri en gözden kentleri arasında. Son yıllarda kentimize gelen Ortadoğulu Arap turistle Suriyeli ve kaçak sığınmacılar karıştırılıyor. Gelen turiste bakış çerçevesinin değişmesi turisti rahatsız ediyor.”

Bir de öneride bulundular:

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X