Bursa pazarlarında tane ile alışveriş dönemi! Fiyatlar uçtu işte son durum…

Zaten yüksek olan fiyatlar yazın sona ermesiyle daha da artmaya başladı. Pazar tezgahlarında 60-70 liradan aşağı sebze ve meyve kalmadı. Dar gelirli çareyi tane ile alışverişte buldu.

Bursa pazarlarında tane ile alışveriş dönemi! Fiyatlar uçtu işte son durum…

Taha TÜTÜNCÜ

Son dönemde her alanda görülen zamlar pazarı da vurdu. Yaz mevsiminin sona ermesinin ardından tezgahlarda etiketleri gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı.

Sebzelerde en dikkat çekici artış sivri biberde yaşandı. Tuz Pazarı’nda geçtiğimiz hafta 50 lira olan söz konusu ürünün fiyatı 100 liraya kadar yükseldi. Salatalık 30 liradan 60 liraya, pembe domates 50 liradan 70 liraya, fasulye ise 70 liradan 100 liraya çıktı.

KESTANE 200 LİRA…

Normal domates 35 lira civarından alıcı beklerken, mandalina 60 liradan satışa sunuldu.

Nar, ayva ve yerli muz 70-100 lira, elma 50 lira, üzüm 60 lira, ithal muz 100 liradan tezgaha indi.

Kereviz 50, lahana 60, havuç 40, limon 50, marul 25, semizotu 25 liradan sofralara geliyor. Kış aylarının vazgeçilmezi kestane ise 200 liraya satılıyor.

PALAMUT 150 TL’YE ÇIKTI

Bol olduğu söylenen ve fiyatı bir ara 75 liraya kadar düşen palamut 150 liradan vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Sardalya 100, hamsi 200 liradan alıcı bekliyor.

PAZARCI SATAMIYOR VATANDAŞ ALAMIYOR

Tuz Pazarı’nda tezgâh açan bir esnaf, artan maliyetlerin satış fiyatlarına yansıdığını ve kendilerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirterek, “İnsanlar artık kilo değil, yarım kilo ya da birkaç adet alıyor. Eskiden insanlar haftalık alışverişini rahatça yapabiliyordu. Şimdi ise fiyatlardan dolayı sadece temel ihtiyaçlarını alabiliyor. Biz de müşteri kaybediyoruz’’ dedi. Pazar alışverişi yapan Ayşe Özkan ise, “Çocuklara sebze, meyve yedirmek zorundayız ama fiyatlar o kadar arttı ki ne alacağımızı şaşırıyoruz. Her hafta bir şeylerden kısmak zorunda kalıyoruz’’ diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X