Bursa Kültür Okulları’ndan çok önemli çalıştay; ‘İhmal imhayı getirir. Çocuğunu ihmal etme’

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut ve Başkan Yardımcısı Yıldırım Sırakaya’nın, Momtalks adı altında ve “Gelecek aileden başlar” sloganıyla düzenledikleri anne konuşmaları çalıştayı hakkında verdikleri bilgileri köşesine taşıdı.

Bursa Kültür Okulları’ndan çok önemli çalıştay; ‘İhmal imhayı getirir. Çocuğunu ihmal etme’

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İşleri eğitim, malzemeleri de çocuk… Üstelik, geleceğin güvencesi çocukların eğitimini üstlenme gibi sorumluluk gerektiren misyonları var.

İşte…

Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut ve Başkan Yardımcısı Yıldırım Sırakaya bu sorumluluğun bilinciyle hareket ederken,. çocukların eğitimi için ders yanında özel etkinlikler düzenliyorlar.

Örneğin…

Geçen yılın sonundaki Eğitimde Değişim Konferansı’nda “çocukların sosyalleşme yeri okulların yeniden cazip hale gelmesi” için yeni fikirler ortaya çıkmasının önünü açtılar.

Mayıs ayındaki…

“Akla kapı açan projeler festivali” çocuklara eğitim yanında ufuk açan etkinlik oldu.

 

Şimdi de…

5 Ekim Momtalks adı altında ve “Gelecek aileden başlar” sloganıyla anne konuşmaları çalıştayı düzenlediler.

Sohbet ederken…

Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut çıkış noktasını önemli bir hedefe dikkat çekerek anlattı:

“Sanayici katma değeri yüksek ürün üretip, ürününün kilo fiyatını 4 Dolar’dan 8 Dolar’a çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Bize düşen de sıradan elemanlar yetiştirmekten vazgeçip nitelikli insan yetiştirme yolunu açmak.”

Ardından…

“Çünkü bizim malzememiz insan ve çocuk” deyip ekledi:

“Türkiye’de eğitime kafa yoran, zihni bu işe çalışan özgün insanları, katma değerli eğitim ürününün çıkması için  5 Ekim’de bir araya getiriyoruz.”

Şunun da altını çizdi:

“Anne ve babanın eğitimi çok önemli. Çocuğa yaklaşımları, iletişim dilleri, davranışlarıyla ilgili önemli bir zirve olacak.”

Tehlikeye dikkat çekti:

“Bulduğuyla yetinen aile ve eğitim tarzıyla; orta gelir tuzağına düşenler gibi orta seviye eğitim tuzağına tutulmuş aileler durumuna düşeceğiz.”

Zirveye…

Alanlarında uzman 9 nitelikli eğitimci, yazar, psikolog yanında; 80 kadarı Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, İstanbul’dan olmak üzere 300 üzeri konuk katılacak.

 

İhmal imhayı getirir: Çocuğunu ihmal etme!

Sohbetimizde… Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Sırakaya yaptıkları organizasyonların amacını anlatırken şunu söyledi:

“Amacımız, anne-babaların içine düştükleri ve çözemedikleri problemlere cevap bulmalarını sağlamak. Aralarında sessizce konuştukları sorunların cevabını biz çalıştaylarda yüksek sesle arıyoruz.”

Şu çağrıyı yaptı:

“İhmal imhayı getirir. Çocuğunu ihmal etme.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X