Bursa iş dünyasını yasa boğan vefat

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski başkanlarından Mutlu Uraz vefat etti.

Bursa iş dünyasını yasa boğan vefat

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1989 yılında yönetim kurulu başkanlığı yapan Mutlu Uraz hayatını kaybetti.

Uzun yıllar BTSO Meclis Üyeliği, BTSO Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkan Vekilliği ve Başkanlık yapan Mutlu Uraz 1938 Bursa doğumlu.

Tüccar ve esnaf karışımı babanın oğlu olan Uraz, 1960’lı yıllarda babasından kalan meslek ile elektrikli ev aletleri ve radyo üzerine çalışmalara başladı.

Türkiye’de ilk Organize Sanayi Bölgesi olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin öncü kurucularındandır.

BTSO eski başkanlarından iş adamı Mutlu Uraz, aynı zamanda Bursaspor Basketbol Şubesi’nin ve Bursa Kültür ve Sanat Vakfı’nın ilk kurucuları arasındaydı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uraz’ın vefatı nedeniyle sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayınladı:

Mutlu Uraz’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Şehrimizin sevgili sanayici ve iş adamı olarak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilk başkanlarından biri olarak şehrimize büyük hizmetlerde bulunmuş, sanayimizin gelişimine önemli katkılarda bulunmuş bir değerdi. Aynı zamanda kültür ve spor alanlarında da önemli izler bırakmış olan Mutlu Uraz’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Mekanı cennet olsun. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X