Yılmaz, çarpıcı durumu şu ifadelerle aktardı:
Ortada… Bursa eğitimi açısından çarpıcı bir durum var. Bunu da, Bursa eğitim camiasının ve ailelerin sorgulamaları gerekiyor.
O çarpıcı durumu…
YÖK’ün raporunu Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak’ın değerlendirmesiyle 20 Mayıs’ta aktardık. Şuna dikkat çekmişti:
“2021’de Bursalı öğrencilerin yüzde 24.6’sı Bursa Uludağ ve Bursa Teknik üniversitelerini tercih etmişler. Yüzde 77.4 de başka illere gitmiş.”
Hafta içinde…
2 yıl önce Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı olarak tıp eğitimi vermeye başlayan Bursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demir’le sohbet ederken de konu Bursa öğrencisinin üniversite tercihlerine geldi.
Türkiye’nin sağlık temalı tek üniversitesi olduklarını anımsatan Prof. Dr. Demir, 2 yaşındaki Bursa Tıp’ın, BUÜ Tıp ile birlikte Bursa’nın 2 Tıp Fakültesi’nden biri olduğuna dikkat çekip çarpıcı bir bilgi daha paylaştı:
“2 milyon nüfuslu Konya’da 4 Tıp Fakültesi var. 3.5 milyonluk Bursa’da 2 Tıp Fakültesi olması yeterli değil. Üstelik 2 Tıp’tan biri çok yeni.”
Sonra da…
129 öğrencilerinin bulunduğunu ifade ederek şunu söyledi:
“Bursa Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ilk 3 sınıf eğitimini, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile birlikte ve aynı haklara sahip olarak alıyorlar. Klinik eğitimlerin başladığı 4, 5 ve 6. sınıflarda ise fakültemize bağlı Bursa Şehir Hastanesi ile Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim görecekler.”
Üstelik…
Şehir ve Yüksek İhtisas hastanelerindeki 40 klinikte 600 uzmanlık öğrencisi kapasitesi yanında 63 hastanede de staj yapma olasılığı var.
Dekan Hoca’nın çağrısı Bursa’ya:
“Bursa’nın öğrencisinin dışarı gitmesine gerek yok. Hele Tıp eğitimi almak isteyen öğrenciye Bursa’da imkan var. Gelsinler, hep birlikte sağlık ordumuza yeni kahramanlar yetiştirelim.”
Biz bu çağrıyı önemsedik.