Bursa Gastronomi Festivali’nin yıldızı Kardelen Kestane Şekeri’ydi

Bursa’da bu yıl 3.’sü düzenlenen Gastronomi Festivali, şehre özgü lezzetlerin tanıtımı açısından büyük ilgi gördü.

Bursa Gastronomi Festivali’nin yıldızı Kardelen Kestane Şekeri’ydi

Yaklaşık 500 bin dolayında rekor ziyaretçinin geldiği festivalde, Bursa’nın sembol lezzetlerinden biri olan kestane şekeri de en çok ilgi gören ürünler arasında yer alırken Kardelen Kestane Şekeri, festivalde açtığı stant ile binlerce ücretsiz kestane şekerini ziyaretçilere dağıtarak büyük bir beğeni toplayıp bu özel lezzeti tanıttı.

Üretim Tesisinde de ziyaretçi ağırladı

Kardelen Kestane Şekeri, festival boyunca yalnızca festival standında ürün tanıtımı yapmakla kalmayıp, aynı zamanda üretim tesislerini de ziyaretçilere açtı. Başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başta olmak üzere pek çok ziyaretçi, bu tesisleri gezerek kestane şekerinin üretim süreci hakkında detaylı bilgi aldı.

Bursa’nın Gastronomi Kimliği Güçleniyor

Konuklarını ağırlayan Kardelen Kestane Şekeri üreticisi İlka Şekerleme’nin Dijital Pazarlama Müdürü Tolga Akgün, Bursa Gastronomi Festivali’nin şehre ve şehrin lezzetli gastronomi değerlerine sağladığı katkının büyük olduğunu vurguladı. Akgün, “Bursa tam anlamıyla bir gastronomi kentidir. Biz de yurt içinde Kardelen ve Yaylacık, yurt dışında ise Cardelion markaları ile Bursa kestane şekerini üretiyor ve satıyoruz. Bu lezzetli ürünü dünya çapındaki fuarlara katılıp oralarda da ücretsiz dağıtarak hem ürünümüzü hem de şehrimizi tanıtıyoruz. Coğrafi işaret tesciline sahip olan Bursa kestane şekeri, damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor ve tüm dünyada beğeni topluyor” dedi.

Tolga Akgün ayrıca, Bursa Gastronomi Festivali’nin bu yıl ilk kez uluslararası kimlik kazandırılmasının, festivalde sadece Bursalı firmaların ve Bursa’ya özgü lezzetlerin tanıtılmasının ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu belirtip, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Festival Komitesi Başkanı Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Pınar Işıkyıldız’a teşekkür etti.

Başkan Bozbey’den Bursa Lezzetlerine Övgü

Kardelen Kestane Şekeri’nin festival standını ve üretim tesislerini ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Bursa’nın zengin gastronomi kültürüne sahip olduğunu ve bu kültürün tanıtılması amacıyla düzenlenen Gastronomi Festivali’nin bu yıl profesyonel bir kadro ile daha büyük büyük bir özenle hazırladıklarını belirtti. Başkan Bozbey, “Bursa’yı gastronomi anlamında dünya çapında bir cazibe merkezi yapmak için çalışıyoruz. Bu yolda bize destek olan tüm Bursalı firmalara teşekkür ediyorum. Festivali bu yıl Uluslararası alana taşıyarak, etkisini daha güçlendirdik. Önümüzdeki yıllarda daha da güzel organizasyonlar yapmak için ekibimizle birlikte kolları şimdiden sıvadık. Hedefimiz Bursa’yı dünyanın başkenti yapmaktır. Bursa’da bu potansiyel var” dedi.

Ar-Ge Müdürü’nden Üretim Sürecine Dair Bilgilendirme

Kardelen Kestane Şekeri Ar-Ge Müdürü Ebru Aygün de, fabrika ziyareti sırasında gelen misafirlere kestanenin şekerlemeye dönüşüm sürecini anlattı. Ziyaretçilere, ürünün üretim aşamaları detaylı bir şekilde gösterildi ve üretim sürecine dair merak edilen sorular yanıtlandı.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X