Bursa Büyükşehir’in yeni Genel Sekreteri’nden sitemli veda

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni genel Sekreteri Ergül Halisçelik’in Adana’da görevine yaptığı vedayı köşesine taşıdı…

Bursa Büyükşehir’in yeni Genel Sekreteri’nden sitemli veda

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

31 Mart yerel seçimlerinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Genel Sekreter olarak atadığı Doç. Dr. Ergül Halisçelik Adana’ya veda etti.

Haelisçelik’in sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda sitemkar ve imalı sözler dikkat çekti.

Bursa’nın yeni Genel Sekreteri Halisçelik, “Elbet bir gün buluşacağız” başlığıyla yayınladığı veda mesajıyla acaba kime veya kimlere, neyi ima etmek istedi?

“Büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine atanmam nedeniyle ayrılmış bulunmaktayım. Öncelikle beni bu yeni göreve layık görenlere teşekkür ediyorum. Umarım, güzel Adanamızda olduğu gibi, Yeşil Bursamızda da bize güvenenleri mahçup etmeyiz” dedi.

Doç. Dr. Halisçelik mesajında şunları hatırlattı:

“Göreve başladığım ilk günden itibaren dürüstlüğü, şerefi, onuru, liyakati, ahlaki davranışları ve etik değerleri üstün tutarak çalışmaya gayret ettim. Akademik ve bürokratik kariyerim boyunca; başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere, diğer bakanlıklar, merkezi hükümet kuruluşları, fon sağlayıcı kuruluşlar, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerde edindiğim ulusal ve uluslararası tecrübelerimi, çalışma arkadaşlarımla birlikte güzel Adana’mızın gelişimi, kalkınması için kullanmaya büyük çaba gösterdik.”

Dr. Halisçelik, görevi boyunca kendisine destek olan başta ailesi, dostları, çalışma arkadaşları, kamu kurum kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcilerine, bilim insanlarına, iş insanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, Adana basınına, siyasi parti yönetici ve temsilcilerine, belediye başkanlarına, meclis üyelerine, muhtarlara, spor kulüplerine, spor paydaşlarına ve tüm hemşerilerine, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu.

Genel Sekreter Halisçelik şöyle devam etti:

“Mesai mefhumu olmaksızın, bir çok krize ve afete rağmen, güzel Adanamıza bir nebze katkım olmuş ise ne mutlu bana. Ancak yapamadığımız veya tamamlayamadığımız işler için tüm hemşerilerimizden özür diliyor ve ‘elbet bir gün’ diyorum. Unutulmamalıdır ki, hayat inanmak, umutlu olmak, prensiplerimizden ve etik değerlerimizden taviz vermeden, söylediklerimizi içselleştirerek, bilimin ışığında özgürce tercih yapabilmektir. Çıkar ilişkisine girmeden, her alanda adalet duygusuyla hareket edip kimseye önyargılı olmadan, kul hakkı yemeden, vicdanımızın sesini de dinleyerek işimizi en iyi şekilde yapmak ve dostlarımızla birlikte sabırla ve fedakârca mücadele etmektir.”

Adanalı hemşerileriyle kurduğu sevgi bağının kendisi için önemine işaret eden Doç. Dr. Halisçelik sözlerini şu sitemkâr satırlarla tamamladı:

“Ancak, son süreçte hatırımda kalacak olan ise, çıkar peşindeki birkaç düşkünün sözlerinden ziyade, canların, dost bildiklerimizin sessizliği ve 5 yıllık hizmetimiz karşılığında bir teşekkürü çok görenlerin tavırları olacak. Liyakat yerine biatı tercih edenler bizi anlayamazlar. Ancak, umudumuzu kaybetmeyelim ve unutmayalım kıymetli hemşehrilerim; her nasip vaktine esirdir. Elbet bir gün yeniden buluşmak üzere, sağlıcakla kalın.”

Halisçelik’in veda mesajında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan hiç bahsetmemesi düşündürücü.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Ergül bey Yeşil BURSA diye bahsedilmiş
    Bitti artık yeşil Bursa Beton Bursa oldu Bütün Tarım arazileri Beton oldu Güzelim Bursa,mızda engellenemeyen İç Göç sayesinde Şu an Bursa,nın Nüfusu Mültecilerle birlikte 6,000,000 milyona dayandı Herşey yetersiz kalıyor Trafik Hastane Okul vs vs Nefes alınamıyor Bursada Taştı artık Bursa

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X