Bursa Büyükşehir’in vergi ve SGK borçları ne oldu? BURULAŞ’tan önemli adım…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinin vergi ve SGK borçlarıyla ilgili attığı adımları köşesine taşıdı…

Bursa Büyükşehir’in vergi ve SGK borçları ne oldu? BURULAŞ’tan önemli adım…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yerel seçimin ardından başlayan borç tartışmasının boyutu büyümüştü. Hükümet, SGK prim ve vergi borcu bulunan belediyelere, bunların iştiraklerine dönük icra ve kaynaktan kesme yoluyla tahsilata geçeceğini duyurmuştu.

O açıklama CHP’li belediye başkanlarının tepkisine yol açtı. Türkiye’de 31 Mart’ın ardından  büyük kentler başta olmak üzere ülke genelinde çok sayıda belediyeye sahip olan muhalefet partileri, hükümetin bu adımını sert biçimde eleştirmiş, hizmetlerin aksayacağı ve maaş ödenemeyeceği uyarısında bulunmuşlardı.

Borçlu belediyeler arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi de vardı.

Önceki gün öğrendik ki, Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ Genel Müdürlüğü, şirketin SGK’ya olan prim borcunu yapılandırmış ve kurumla mutabakata varmış. BURULAŞ’ın, vergi borçlarının yapılandırılması konusunda da Vergi Dairesi Başkanlığı ile görüşmelerini sürdürdüğünü öğrendik.

Kentimiz adına sevindirici bir gelişme. Belediyelerin ve devlet kurumlarının sürtüşmesinden kaybeden kentler ve kentliler olur.

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

  1. Devleti hak,hukuk,adalet ve tarafsızlık ilkesi ile değilde hak aramak için giden Karacabey Hürriyet köylüsü kardeşlerimin şikayetinden sonra ‘Bu beleidye kime ait ,diyenin C.Başkanı olduğu yerde sürtüşme,haksızlık asla bitmez.Zira o bu tartışma,gerilim ve haksızlıklardan beslenmektediiir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X