Bursa Büyükşehir’ıin SGK’ya borcu ne kadar?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, son günlerin gündem konusunu köşesine taşıdı…

Bursa Büyükşehir’ıin SGK’ya borcu ne kadar?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Belediyelerin vergi dairelerine ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçları yeni bir durum değil.

Bu iş tıpkı spor kulüplerinde olduğu gibi, işbaşında ve imza yetkisi bulunan yöneticilerin kişisel yükümlülüğüne alınmadığı sürece, o alacaklar kolay tahsil edilmez. Belediye başkanlığına niyetlenenler, ödenmeyen vergi ve SGK gibi kamu borçları nedeniyle bunu kişisel olarak ödemek zorunda bırakılmalılar.

Bakın o zaman vergi ve prim borcu biriktirilir mi?

Önceki gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Öyle 25 kuruşa simit yok. CHP’li belediyelerin ödenmeyen SGK prim borçlarını kaynaktan keseceğiz” açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

İller Bankası paylarından bunların toptan kesilmesi demek, belediyelerin bırakın rutin hizmetleri, personel giderlerini bile karşılayamaz hale gelmeleri demek.

Elbette belediye başkanları kamu borçlarını da ödemekle yükümlüler. Ancak bunu en sona bırakıyorlar.

Erdoğan bu açıklamayı yerel seçim öncesi yapmış olsaydı, ağırlığı kendi partisinde olan belediyeleri ve başkanları zora sokacaktı. Nitekim, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Mustafa Bozbey, SGK’ya 5 milyar lira dolayında bir prim borçları olduğunu açıkladı. Bu borcun önemli bir kısmı da eski yönetimden kalma. Bu yüzden SGK’nın BURULAŞ’ın eski Genel Müdürü’nün kişisel hesaplarına haciz, tapu kayıtlarına şerh koydurduğu biliniyor.

Bu karar, belediyelerle hükümeti karşı karşıya getirir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X