Bursa Büyükşehir’den dev ihale

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlandığı önemli bir ihaleyi köşesinde paylaştı…

Bursa Büyükşehir’den dev ihale

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Belediyelerin hizmetlerini yürütebilmesi için özel sektörden araç kiralama yaptıkları biliniyor. Ellerindeki araç filosu yetersiz kalan belediyeler bunu hizmet satın alma ve kiralama yöntemiyle karşılıyorlar. Çoğu zaman kiralamak, satın almaktan daha ucuza gelebiliyor.

Bunlar belediyelerimizin hemen her dönem gündeminde olan işler.

Örneğin;

2019’da işbaşına gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ihtiyaç fazlası diyerek topladığı kiralık araçları Yenikapı’da sergilemişti. Sonrasın da o da araç kiralama hizmeti almayı sürdürdü.

Keza; önceki dönem AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı da 2017’de göreve gelir gelmez farklı bir yöntem tercih ederek bürokratların altından kiralık araçları çekti ancak, kiralama  daha sonra da devam etmişti.

Şimdi de CHP’li yeni Başkan Mustafa Bozbey 11 ay süreli, toplamda 339 araçlık yeni büyük bir kiralama ihalesine hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu birimlerde kullanılacağı araçlar için Mali Hizmetler departmanı şimdiden piyasa araştırmasına başlamış.

Büyükşehir Belediyesi 142 adet binek, 50 adet kapalı kasa kamyonet, 9 adet arazi SUV, 69 adet çift kabin kamyonet, 54 adet çift kabin 4×4 kamyonet, 1 Servis plakalı minibüs, 5 damperli kamyon ve 9 adet yükleyici, kırıcı, kazıcı iş makinesi olmak üzere toplamda 339 adet araç kiralayacak.

Büyükşehir’in 2020 model üstü araç kiralama ihalesinin kıyasıya bir rekabete sahne olması bekleniyor. Bu denli yüksek sayılı kiralama işine Bursa dışından büyük filo şirketleri ve firmaların da katılması bekleniyor. Küçük ölçekli Bursa firmalarının bu sayıyı karşılamakta zorlanacakları da konuşuluyor.

İhleyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin artık tüm birimleriyle sahada işe koyulması bekleniyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X