Bursa Büyükşehir’de görevden alma ve yeni atamalar var

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi kadrolarında yaşanan değişimleri köşesinde paylaştı.

Bursa Büyükşehir’de görevden alma ve yeni atamalar var

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi’ndeki bürokrat ve şirket yönetimlerini tepeden tırnağa değiştiren Başkan Mustafa Bozbey atamalara kaldığı yerden devam ediyor.

Başkan, Büyükşehir’de henüz yerinde olan 3 daire başkanını da görevden alıp yeni isimler atamaya başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi dün de Fen İşleri Daire Başkanı’nı da değiştirdi. Hakan Bebek görevden alınarak bu göreve Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü’nde görevli inşaat mühendisi Hatice Esra Çetintaş atandı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı 31 Mart seçimlerinin ardından değiştirilmeyen üç önemli yatırımcı birimden biriydi.

Diğer yandan;

Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı’na da Bursa Uludağ Üniversitesi’nden yeni bir isim getirildi. Ayhan Kılınç görevden alınarak yerine Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi öğretmeni Ayhan Sarsıcı getirildi.

Başkan Bozbey’in bürokrat atamalarında Nilüfer Belediyesi’nden sonra Uludağ Üniversitesi’nde görev almışlara ağırlık verdiğini görüyoruz.

BUSKİ Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir’in kimi birimlerine Uludağ Üniversitesi’nden isimler atandı.

Bu son atamayla da Üniversite’nin ağırlığı Büyükşehir’de daha fazla hissedilecek.

Bu arada değişmeyen birimlerden Ulaşım Daire Başkanlığı’na da  Büyükşehir’in eski bürokratlarından Yusuf Özdemir’in atanacağı konuşuluyordu. Ancak, geçmişte Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü görevinde de bulunan ve Bursaray’ın yapımında görev üstlenmiş Özdemir’in yeni Genel Sekreter Doç. Doç. Ergül Halisçelik’ten veto yediği dillendiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi kulislerinden sızan bilgilere göre; Genel Sekreter Halisçelik’in Ulaşım Daire Başkanlığı’na İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir ismi getireceği de konuşuluyor.

Halen bu görevi sürdüren Rüştü Şanlı’nın görevden el çektirilmesinin de an meselesi olduğunu ekleyelim.

Ulaşım Dairesi’nin de değiştirilmesiyle Büyükşehir’deki Genel Sekreter başta olmak üzere Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanlarının tümü yenilenmiş olacak.Yani, Büyükşehir’in tepe yönetiminde belediyenin bürokratik hafızası tümüyle silinecek.

Büyükşehir’de şube müdürleri düzeyindeki değişimlerin sürdüğünü de belirtelim. En son UKOME Şube Müdürü de görevden alındı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X