Akınsoft finmasının robotları tarafondan açılış sunumu gerçekleşen bilim şenliği 7 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık olacak. Bu yıl 3 bin 500 kişinin aynı anda yapacağı bilimsel atölye çalışmaları ile ‘dünya rekoru’ kırmaya hazırlanan şenlik, 2 bin 900 kişiyle Avusturalya’ya ait olan rekoru ülkeye kazandırmayı hedefliyor. Enerji verimliliği teması ile gerçekleştirilen programda 102 bin lira ödüllü yarışmaya bir 100 başvuru yapıldı. Finale kalan 50 proje şenliğin sonuna kadar fuar alanında begeniye sunulacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Türkiye’ye yakışan bir organizasyonu gerçekleşüiriyoruz. Bunun öncülüğünü de Bursa’da yapmak bizi mutlu ediyor. Geleceğe yönelik üretimleri başarmalıyız. Birikimi teknik altyapısı ve okullarıyla Bursa’da bunu başarmalıyız. Kurduğumuz bilim merkezi ile çocuklar gençler büyükler bilimi içine sindirmiş oluyor. Onun için bu yatırımları yaptık. Artık her yerde yapılan çalışmalarle bilim gündemde. İlave 120 trilyonluk bilim merkezine yatırım yapıyoruz” diye konuştu.
Altepe, “Artık Avrupa bizi izleyecek. Gerçekleştirdiğimiz bilim şenliklerine ilgi katlanarak devam ediyor. Biz bu sene yaptığımız enerji verimliliği ile dikkat çekmek istedik. Sanayiden odamıza kadar bunun önemine dikkat çekmek için atölye çalışmaları yapılacak” dedi.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise, “Bugün gençlerin yapmış olduğu çalışmalarla araştırma ve geliştirme faaliyetleri her geçen gün artıyor. Bugün içinde bulunduğumuz bilim şenliğini iyi ki başlatmışlar. Bu bizim geleceğimiz ve eğitimimiz için çok önemli. Geçen yüzyılda olan mesleklerin hiç biri bu yüzyılda yok. Onun için bu bilim şenliklerine öğrencileri yönlendirmemiz ve teşvik etmemiz gerekiyor” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından davetliler stantları gezdi.