Bursa barajlarında tedirgin eden düşüş! Son 4 yılın en kötüsü

Geçen kış yağan yağmurlar ve Uludağ’ın güney yamaçlarına yağan kar, Bursa’daki barajlara rahat bir nefes aldırdı. Ancak mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklara bağlı olarak artan su kullanımı, barajlardaki su seviyesini de her geçen gün düşürmeye başladı. Son yapılan ölçümlere göre, Bursa’ya içme suyu sağlayan iki barajdan biri olan Doğancı Barajı’ndaki su seviyesi son 4 yılın en düşük 8 Temmuz verisi olarak kayıtlara geçti. Barajlarımızdaki suyun yıl sonuna kadar yeteceği belirtilse de BUSKİ tasarruf çağrılarını sürdürüyor.

Bursa barajlarında tedirgin eden düşüş! Son 4 yılın en kötüsü

Sercan YAVUZ

Küresel iklim değişikliğinin etkisiyle Bursa’da bunaltıcı sıcaklar devam ederken, su kullanımı da buna bağlı olarak artıyor.

Bu nedenle, Bursa’daki barajlarda su seviyesi de her geçen gün azalmaya devam ediyor.

BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden elde edilen verilere göre; Doğancı Barajı’ndaki doluluk yüzde 61, Nilüfer Barajı’ndaki doluluk ise yüzde 95 olarak ölçüldü.

Ancak bu oranlara bakıldığında Doğancı Barajı’ndaki su seviyesi son 4 yılın da en düşüğü olarak gözüküyor.

İşte, 2024-2015 tarihleri arasındaki 8 Temmuz baraj doluluk oranları:

TASARRUF ÇAĞRILARI

Yetkililer yıl sonuna kadar su sıkıntısı yaşanmayacağını belirtse de, Genel Müdürlük sosyal medya hesaplarından su tasarrufuna yönelik çağrılarını sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X