Bursa adına sevindirici gelişme

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası organizasyonlardaki etkisini kaleme aldı…

Bursa adına sevindirici gelişme

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa, öteden beri yerel yönetim örgütlerinin uluslararası ayağında da önemli ağırlığı olan bir kent. Büyükşehir Belediyesi’nin bugün uluslararası yerel yönetim örgütlerinin hemen hemen çoğunda üyeliği bulunuyor.

Onlardan biri de Dünya Sağlıklı Kentler Ağı. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurucu ili olan Bursa, bu özelliğiyle DSÖ’nün Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı’nda da etkin bir yapıya sahip.

Yerel seçim sonrası, Bursa’nın başkanlığını yürüttüğü Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin yönetimi her ne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçse de, DSÖ’nün Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı’nda kentimiz ayrı bir konuma sahip. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği başkanlığını da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Cemil Tugay devralmıştı.

Önceki hafta Çekya’nın Brno kentindeki Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Politik Kurulu’nun son toplantısında ise 2025 yılı zirvesinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde kentimizde yapılması kararlaştırılmış.

Bunu Türkiye’ye ve Bursa’ya verilen önemin bir yansıması olarak görüyoruz.

Brno’daki toplantıda şehrimizi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Genel Sekreter Yardımcısı Emin Direkçi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Genel Sekreteri Murat Ar temsil etmişler. Birlik Başkanı Cemil Tugay’ın da katıldığı o oturuma Başkan Bozbey’in görüntülü davet videosu da izletilmiş. Böylece, zirvenin önümüzdeki yıl Bursa’da yapılması da benimsenmiş.

Bursa adına sevindirici bir gelişme.

Bu vesileyle kentimize gelecek yabancı yerel yöneticilerin, belediye başkanlarının da kadim medeniyetimizi ve tarihimizi tanıtma fırsatı yakalanacaktır.

Uluslararası birliklere üyelik ve zaman zaman buraların yönetimlerinde de yer alan Bursa’nın bu sayede Avrupa’da ve dünyadaki yerel yönetim örgütlerinde tanınırlığının bir hayli yüksek olduğunu biliyoruz.

Göreve gelen hemen her Büyükşehir belediye başkanımızın buna önemi verdiğini görüyoruz. Başkan Bozbey’in de, uluslararası birliklerde Bursa’nın ağırlığını devam ettireceği anlaşılıyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X