Bulgular, emzirmenin insanlar arasında nasıl evrimleştiğine dair içgörü sağlıyor ve modern emzirme uygulamalarını iyileştirme stratejileri hakkında bilgi verebilir.
Ağaçlar gibi, dişler de yaş tahmin etmek için sayılabilecek büyüme halkaları oluşturur. Diş halkaları ayrıca büyüdükçe diyet minerallerini de içerir. Anne sütü, bebeğin dişlerinde durmadan biriken ve sütten kesildikten sonra düşen baryum içerir.
Australopithecus africanus canlandırması.
Araştırmanın yazarı Christine Austin, dişlerdeki mineral izlerini analiz etmek için bir yöntem geliştirdi. Araştırmacılar, Güney Afrika’nın Johannesburg dışındaki Sterkfontein Mağarası’ndan iki set fosilleşmiş Australopithecus africanus dişini inceledi.
Araştırmacılar, bu erken insan türlerinin bebeklerini muhtemelen bir yıl boyunca emzirdikleri, yani mevsimsel gıda kıtlıklarının üstesinden gelmelerine yardımcı olabilecek bir aralık olduğunu öne süren baryum birikim kalıpları buldu.
Australopithecus africanus, Güney Afrika’da 2 milyon yıldan daha önce yaşadı. Bu tür, yiyeceklerin bol olduğu ıslak yazlarla ve yiyeceklerin az olduğu kurak kışlarla savanalarda yaşamıştı.
Örneklerin dişlerinde bulunan lityumun periyodik birikimi, türlerin kurak mevsimde gıda yokluğuna dayandığını ve bu durumun nihayetinde neslinin tükenmesine katkıda neden olmuş olabileceğini gösterdi.
Günümüzde sanayileşme ve bebek mamasına giriş emzirme uygulamalarını değiştirdi. Fosil kayıtlarının ve sanayi öncesi toplumlardan kalma kalıntıların analizi, bu değişikliklerin doğası ve bunların bebek gelişimi üzerindeki etkileri hakkında da fikir verebilir.