Suda bekletilmiş bademler gerçek birer doğal mucize. E vitamini, magnezyum, çinko, kalsiyum ve omage 3 gibi vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengindir. Ayrıca kabukları da filizlenmeyi önleyen bir enzim durdurucu içerir böylece bademler suda beklerken filizlenmeden yeteri kadar suyu çekebilirler. Su da bu enzimi aktif hale getiriyor. Vücut ıslatılmış bademi kolayca hazmeder ve besin değerlerini emer.
Badem yemenin diğer faydaları da şunlardır:
Enerji verir
Her gün bir avuç badem yemek enerji verir. İçerdiği bakır, manganez ve riboflavin de metabolizmayı hızlandırır.
Kan basıncını düzenler
Potasyum etkili bir şekilde kan basıncını düzenler. Sodyumu düşük olduğu için de tansiyon iniş çıkışlarını düzenlemeye yardımcı olur.
Kalbi güçlendirir
Suda bekletilmiş badem kalbe iyi gelen potasyum, tekli doymamış yağ ve protein açısından zengindir. Buna ek olarak suda bekletilmiş bademler damarlara zarar veren iltihaplanmayı azaltır. E vitamini kalp rahatsızlıkları riskini düşürür ve magnezyum da ani kalp krizlerini engeller.
Kolestrolü düzenler
E vitamini ve kalsiyum kolestrol seviyelerini kontrol altında tutar.
Kemikleri güçlendirir
Bademin içerdiği bileşenler kemikleri ve dişleri güçlendirir ve osteoporozu önlemeye yardımcı olur.
Beyne iyi gelir
Badem beyin fonksiyonlarını geliştiren besinlerle doludur. Riboflavin ve L-karnitin beyin aktivitesini geliştirir ve Alzheimer riskini azaltır.
Kanseri önler
Badem vücutta zararlı maddelerin birikmesine engel olur ve kolon vasıtasıyla yiyeceklerin vücuttan atılmasını sağlayarak kolon kanserini önlemeye yardımcı olur.