BESAŞ yemekhanesinde, organize sanayi bölgesi itfaiye şefliğinde görevli personel tarafından, tüm çalışanlara yangınların çıkış sebepleri, yangın türleri, yangın söndürme konularında bilgi verilip, yangında kullanılan ekipmanların içeriği ve kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimin ardından Besaş tesislerinde yapılan tatbikatta, çıkartılan kontrollü yangına görevli personel nezaretinde müdahale edildi.
Hizmet içi eğitimlere büyük önem verdiklerini belirten BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş; “Kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Böylesi önemli bir yerde çalışan personelimizin olası bir yangında itfaiye ekipleri gelene kadar müdahaleyi yapabilmesi için bu eğitim programını düzenledik. Eğitimin başarılı olduğuna inanıyorum” dedi.
Bektaş, “BESAŞ olarak faaliyetlerimizi sürdürürken kalite politikamızda da belirttiğimiz üzere çalışanlarımızın sağlık ve iş güvenliğini gözeterek her türlü iş kazasını en aza indirgemek için kararlı ve sürekli bir gayret içerisindeyiz” diye konuştu.
İNSAN EN DEĞERLİ VARLIK…
BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan ise, uygulamalı yangın tatbikatlarının yılda en az 1 kez yapılmasının zorunlu olduğunu hatırlatarak, “Bu çerçevede BESAŞ yönetimi olarak organize sanayi bölgesi itfaiye şefliğinin katkılarıyla her yıl personelimizin yangınla mücadele konusunda eğitimlerini almasını sağlıyoruz. Tüm faaliyetlerimizde insanı en değerli varlık olarak kabul ediyor ve daha güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlayarak, oluşabilecek her türlü kayıpları en aza indirmeyi öncelikli iş hedefi olarak benimsemekteyiz” dedi.