Belediye personelinden bilimsel makale

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, akademik çalışmaları ile büyük başarıya imza attı.

Belediye personelinden bilimsel makale

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri müdürlüğü çalışanı Kutlu Bülbül, yükseköğrenim hayatı sonrası yaptığı lisans çalışmasını, çalıştığı birim olan temizlik işleri ile ilgili bir konu başlığı altında gerçekleştirdi. 

Avrupa Birliği ülkeleri ile Türkiye’deki yerel yönetimlerin ‘Atık Yönetimi Uygulamalarını Osmangazi özelinde değerlendiren bir araştırma yapan Hatice Kutlu Bülbül’ün bu çalışmaları, Uludağ Üniversitesindeki hocaları tarafından da beğenilince, kendisinden araştırma konusu hakkında bir de makale kaleme alması istendi. 

AB ülkeleri ile Türkiye’deki yerel yönetimlerin atık yönetimi uygulamaları üzerine yaptığı araştırmaların ardından, hocalarının da desteği ile bir makale kaleme alan Hatice Kutlu Bülbül’ün yazdığı, ‘Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye’de Ambalaj Atıklarının Yönetimi’ başlıklı 18 sayfalık makalesi, bu konuda dünyanın en saygın bilimsel yayın organı sayılan, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Çağdaş Yerel Yönetimler Dergisinin Temmuz ayı sayısında yayınlandı. 

Yazdığı makale ile büyük bir akademik başarıya imza atan Hatice Kutlu Bülbül, “Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Bilgin’i, elde ettiği başarısından dolayı kutlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediye personeli olarak, kendi çalışma alanı ile ilgili bilimsel araştırma yapması son derece önemli” dedi.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X