Belediye binası 3 kata mı düşecek?

Mudanya’da bir vatandaşın şikayetini değerlendiren Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 1976 yılında 5 kattan 3 kata düşürülmesi hakkında alınan kararın yürürlükte olduğuna hükmettiği belirtildi.

Belediye binası 3 kata mı düşecek?

ÖMER BİLİK

Kurul’un geçtiğimiz Aralık ayında aldığı kararda, Mudanya İmar Planı ile söz konusu binaya ait tasdikli projenin incelenmek üzere Kurul’a gönderilmesinin istenmesine ve belediye binasının 3 kattan daha yüksek olamayacağına karar verildiği kaydedildi.

Kentsel SİT alanında kalan Eski Cami ve sivil mimarlık örneği yapılar karşısındaki 40 yıllık belediye binasının yetersiz kalması nedeniyle en üst kattaki öğretmenler lokalinin onarımı sürerken,  Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise ilave kat yapmadıklarını söyledi. Bina hakkında şikâyet olunca araştırma yaptıklarını dile getiren Türkyılmaz, 2007 yılında deprem fonundan alınan destekle dönemin belediyesi tarafından güçlendirilmesinin yapıldığını gördüklerini ifade etti. 

Binanın tescilli ve tarihi bir bina olmadığını ifade eden Türkyılmaz, “Yaptığımız araştırmalarda 1976 yılında bodrum artı 5.5 kat ruhsat alınmış, daha sonraları itiraz ve şikayetler olmuş. Binanın Anıtlar Kurulu’nun onaylı imar planında belediye hizmet binası olduğunu gördük. Şu anda aynı ve kat ilavesi yok. Bizim orada yaptığımız iyileştirmedir. Tabii ki, burada Anıtlar Kurulu’nun vereceği karar bizim için önemlidir. Yıkılması gerekiyorsa hiç çekinmeden yıkacağımı, onlar gibi benim de ülkemizin değerlerine sahip olduğumu bilmelerini isterim” dedi.

Şu ana kadar kendilerine gelen bir karar bulunmadığını ifade eden Hayri Türkyılmaz, “Bursa’nın tümü için Doğal Arkeolojik SİT ve tarihi SİT bölgesinde bulunan bütün yapıları koruma adına böyle bir karar aldıklarından eminim, ben de onları sonuna kadar destekliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X