Başkan Şadi Özdemir açıkladı; ‘Nilüfer’de büyük bir deprem parkı oluşturacağız’

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 3 büyük alanda Deprem Merkezi oluşturacaklarını açıkladı.

Başkan Şadi Özdemir açıkladı; ‘Nilüfer’de büyük bir deprem parkı oluşturacağız’

EKOL TV’nin Selver Gözüaçık’ın Günaydın programının canlı yayın konuğu olan  Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kentsel dönüşüm ve depreme hazırlıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa’nın deprem bölgesinde kalan bir şehir olduğunu hatırlatan Başkan Özdemir, “Daha iki gün önce Nilüfer ilçemizde 4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Dün gece yine bu kadar büyük olmasa da yine sarsıntılar meydana geldi. Bölgemize depreme hazırlamak için öncelikle kentsel dönüşümü bölgesel olarak planlamamız gerekiyor.

Depreme hazırlık anlamında da, mahallelerimizde deprem parkları oluşturmalıyız. Bir deprem anında maalesef o bölgeye yardım 2-3 günden önce ulaşamıyor. Oluşturacağımız lojistik merkezleriyle bu 2-3 günü en azından daha hafif atlatmayı hedefliyoruz.

Şu an 26 mahallemizde deprem konteynerlerimiz var. Bu konteynerlerin içinde depreme müdahale edilebilecek aletler ve biraz gıdalar mevcut. Ama yetersiz. Biz büyük bir alanda 3 ayrı yapının olacağı bir deprem parkı oluşturmak için çalışmalara başladık. Bu büyük alanda lojistik merkez, gıda dağıtım merkezi ve depreme müdahale edebilecek büyük araç parkı olacak.

Bizi, dışarıdan 3 gün yardım gelmese bile idare edebilecek bir yapı olacak. Kaymakamlığımızın da desteğini alıyoruz. Bu alanları belirlemek üzereyiz. Biliyorsunuz deprem bir felaket ama sonrası da büyük bir felaket olabiliyor. Biz en azından o sonrasında yaşanması muhtemel ikinci felaketin önüne geçmek istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X